Și la Mangalia, Unirea Principatelor a fost sărbătorită cu onoruri militare

0
1340

Împlinirea a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române a fost marcată prin ceremoniale militare și religioase. Zeci de militari ai Garnizoanei, ofiţeri în retragere şi rezervă, cetăţeni ai oraşului au asistat la manifestările dedicate Zilei Unirii Principatelor, care s-au desfăşurat în Piaţa Republicii. La eveniment au fost prezenţi, de asemenea, reprezentanţi ai municipalităţii şi instituţiilor publice de la nivel local.

Manifestările au debutat cu ceremonialul militar, în cadrul căruia a avut loc întâmpinarea comandantului Garnizoanei Mangalia, comandor Petrică Pârvu, de către Garda de Onoare. Au urmat oficierea slujbei religioase şi rostirea de alocuţiuni, prin care s-au evocat momentele importante ale Unirii Principatelor. Manifestările au continuat cu defilarea Gărzii de Onoare şi Hora Unirii, în care s-au prins toţi cei aflaţi la eveniment. Un alt moment important din cadrul manifestărilor dedicate Unirii Principatelor a fost cel al prezentării drapelului naţional, în faţa mulţimii, de către militarii Garnizoanei.

Tot cu această ocazie, în foaierul Casei de Cultură a avut loc o prezentare de costume tradiționale din colecția personală a doamnei Tinca Răcaru.

(Comunicat primit de la Biroul de presă al Primăriei Mangalia). 24.01.2018.


 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply