Cresc prețurile gazelor naturale!

0
869

farmec.ro
carturesti.ro%20

Valoarea medie a facturii lunare de gaze naturale va crește cu 4,8 lei, la un consum de 700 Kwh/lună, după ce Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul a aprobat noul nivel al sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achiziție a gazelor naturale (CUG) la 88,28 lei MWh, de la 81,48

Creșterea prețurilor se aplică începând cu 10 ianuarie 2018.

Prețul gazelor naturale din producția internă se stabilește în mod liber pe piată și constituie componenta principală a sumei fixe unitare pentru acoperirea costurilor de achiziție a gazelor naturale (CUG) și, implicit, a prețurilor finale la consumatorii casnici. Valoarea CUG pentru perioada 1 aprilie 2017- 31 martie 2018, de 81,48 lei/MWh, a fost aprobată în ședința Comitetului de Reglementare al ANRE din data de 30 martie 2017.

Ulterior, furnizorii au solicitat creșterea acestei valori din cauza creșterii prețurilor cu achiziția gazelor naturale din producția internă, cu valori cuprinse între 0,8-1,1 bani/kwh.

Comitetul de Reglementare al ANRE a aprobat nivelul CUG de 88,28 lei/MWh. Modificarea valorii CUG generează o creștere a prețurilor reglementate, concomitent cu alte actualizări ale elementelor componente ale prețurilor începând cu data de 10 ianuarie 2018.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Impactul unitar în prețurile practicate de furnizorii clienților casnici reglementați, este de 0,68 bani/Kwh, ceea ce reprezintă o creștere a valorii facturii lunare estimate la nivelul unui an de 4,8 lei pentru un consum mediu de 700 Kwh/luna/loc de consum, explică un comunicat ANRE. (cotidianul.ro).


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply