RePatriot: LISTA Diaspora Start-Up. Românii pot obține până la 40.000 Euro pentru afaceri în țară

0
1320

LISTA Diaspora Start-Up: Românii din străinătate, care au locuit în străinătate cel puțin 12 luni și vor să devină antreprenori acasă, pot apela la organizațiile care vor gestiona proiecte în cadrul programului Diaspora Start-Up pentru a obține sprijin educațional și până la 40.000 Euro.

Mai jos sunt prezentate pe scurt proiectele și cum puteți contacta cele 32 de organizațiilor intermediare prin care se desfășoară activitățile programului. Cei ce doresc să se repatrieze prin antreprenoriat vor trebui să contacteze una din aceste organizații pentru a se înscrie în proiectele acestora și să parcurgă pașii necesari.

RePatriot este un proiect privat, nonguvernamental și nu administrează proiecte în cadrul acestui program sau alte proiecte cu finanțare publică națională sau europeană. Programul Diaspora Start-Up a fost inițiat în anul 2016, inspirat din acțiunea RePatriot, lansat de Guvern, cofinanțat din fonduri europene și coordonat de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman (AM POCU), din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE).

Lista organizațiilor care derulează proiecte Diaspora Start-Up

1. Asociația pentru promovarea afacerilor în România, împreună cu Fundaţia LAM, implementează proiectul „40.000 de motive pentru care să devii antreprenor în România”. Sunt vizaţi acei cetăţeni români, care trăiesc şi au domiciliul/reşedinţa în Ungaria şi care doresc să demareze o afacere în România.

Mai multe detalii aici: http://diasporaungaria.ro/

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

2. Fundația centrului de pregătire profesională Vâlcea a început implementarea proiectului “START ROMANIA – Finanțare pentru românii din Diaspora” în parteneriat cu Indice Consulting and Management și INFOR Elea SpA. Proiectul este destinat celor care intentionează să înființeze o afacere nonagricolă în mediul urban și care au resedința sau domiciliul în mediul rural sau în cel urban, în regiunile Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est sau Sud Muntenia.

Mai multe detalii pe http://cppvl.ro/, la [email protected] sau la  0250 734200.

3. Paidea SRL implementează proiectul „Antreprenoriat prin inovare pentru viitor”, în parteneriat cu Centrul pentru Afaceri Solidare SRL București, Asociația Asistenților Sociali Profesioniști – PROSOCIAL, Cluj Napoca, ARJE Formacion, Spania. Prin proiect se dezvoltă oportunități crescute de înființare de noi afaceri inovative prin acordarea a 34.000 euro pentru înființarea unei afaceri de către persoane cu vârsta peste 18 ani (șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă), care îți au reședința sau domiciliul în ultimele 12 luni în Spania.

Pentru informații suplimentare persoană de contact este Corina DOBROTĂ – manager proiect, e-mail: [email protected]

Sursă: http://www.arje.es/documents/COMUNICADO-DE-PRENSA-24-RO.pdf

4. Asociația Excelsior pentru excelență în educație diaspora întreprinzătoare, în parteneriat cu Universitatea “Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu și Centrul de Dezvoltare Smart au lansat proiectul  “Diaspora Întreprinzătoare”. Obiectivul proiectului este dezvoltarea competențelor antreprenoriale și manageriale a 200 de români din diasporă care își doresc să dezvolte afaceri în țară și finanțarea a 40 de planuri de afaceri ale acestora pentru implementarea lor într-una din cele 7 zone de dezvoltare ale României.

Detalii și înscrieri aici: http://diasporaintreprinzatoare.ro

5. Unic Sports SRL, în parteneriat cu Asociaţia “Patronatul Judeţean al Femeilor de Afaceri din Întreprinderile Mici și Mijlocii Suceava”, Patronatul National al Femeilor De Afaceri din Intreprinderi Mici Si Mijlocii, Asociaţia Patronilor și Meseriaşilor,  Asociaţia Generală a Profesioniştilor în Vânzări anunţă demararea proiectului “A.C.A.S.A. = Antreprenoriat, Curaj, Atitudine, Siguranţă, Ambiţie!”.

Proiectul are ca scop creşterea ocupării în regiunea CENTRU, NORD EST, NORD VEST şi SUD EST prin stimularea participării pe piața muncii a persoanelor cu potenţial antreprenorial şi crearea unui program regional integrat de încurajare şi sprijin tehnico-financiar pentru înfiinţarea şi dezvoltarea de noi întreprinderi în mediul urban.

Detalii și înscrieri aici: http://diaspora-acasa.unicsports.ro/

6. Asociatia Inceptus Romania în parteneriat cu Rombel, ADCU Și FiaTest au lansat proiectul “Antreprenor acasă”.

Obiectivul general al proiectului este acela de a crește gradul de ocupare în regiunile mai puțin dezvoltate ale României prin creșterea capacității unui număr de 350 de persoane din diaspora de a derula afaceri sustenabile. Sprijinim creșterea gradului de ocupare în regiunile mai puțin dezvoltate prin atragerea și sprijinirea persoanelor care își planifică reîntoarcerea în România și care au intenția și capacitatea de a derula activități antreprenoriale.

Detalii și înscrieri aici: http://antreprenoracasa.inceptus.ro/

7. Educativa în parteneriat cu Reviro, Impact Hub și  Geo Strategy&Consulting au lansat programul “RO-WIN – Succes în România”. Dacă îți dorești să participi în cadrul programului trebuie să știi că există câțiva pași pe care trebuie să-i parcurgi:

Completezi formularul de înscriere aici – https://ro-win.ro/inscriere-program-startup-fonduri-europene/
Îți pregătești dosarul necesar pentru a dovedi că îndeplinești criteriile de eligibilitate
Ești informat că ai fost selectat în grupul țintă și îți oferim acces la cursul de educație antreprenorială 4. Urmezi cursul de antreprenoriat
Îți finalizezi planul de business
Primești feedback pentru ideea ta și ești selectat pentru a primi finanțarea
Mai multe detalii aici: https://ro-win.ro

8. Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună, în parteneriat cu Primăria Municipiului Făgăraș (Partener 1), Fundația Centrul de Resurse pentru Educație și Formare Profesională – CREFOP (Partener 2) și CIT-IRECSON Centrul de Informare Tehnologică SRL (Partener 3) au lansat proiectul “INVESTEȘTE ÎN ȚARA TA!”.

Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea antreprenoriatului în rândul românilor din Diaspora prin stimularea inițiativei antreprenoriale a 336 de persoane fizice (șomeri, persoane inactive, persoane care au un loc de muncă și înființează o afacere în scopul creării de noi locuri de muncă), prin sprijinirea lor pentru înființarea de afaceri, inclusiv prin oferirea unui suport financiar pentru 41 de afaceri prin oferirea de microgranturi. Informații suplimentare se pot obține de la Asociația Europeană pentru o Viață mai Bună – AEVB.

Persoană de contact: Daniela Iuliana DROJ, manager de proiect. Date de contact: 031.432.84.36 și [email protected].

9. Work Consulting SRL, alaturi de Fundația C.A.E.S.A.R., Power Net Consulting și E.N.F.A.P. MARCHE vor implementa în următorii 3 ani proiectul “Antreprenor_Diaspora: Hai acasa!”. Accentul proiectului va fi pus pe românii din Italia, Franța, Germania, Belgia și Marea Britanie, putând însă participa români valoroși și din alte state.

Detalii la: [email protected].

10. Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România – CNIPMMR, alături de gentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Fundatia C.A.E.S.A.R., Global Commercium Development SRL si Metodo Estudios Consultores SL,  implementeaza proiectul “Diaspora ReSTART” în perioada septembrie 2017- octombrie 2020.

Obiectivul proiectului il reprezinta incurajarea antreprenoriatului si a ocuparii pe cont propriu, prin sustinerea infiintarii de intreprinderi cu profil non agricol in zona urbana de catre romanii din Diaspora, in regiunile mai putin dezvoltate, respectivNord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est sau Sud Muntenia. Pentru mai multe informatii persoana de contact din partea ADR Nord-Est este: Ana Ciobanu, tel. 0233.218.071, email: [email protected].

Detalii și înscrieri aici: http://adrnordest.ro/news.php?id=729

Citiți continuarea pe repatriot.ro



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply