Concertul de Anul Nou de la Viena, transmis de TVR 1 si TVR HD, luni, 1 ianuarie 2018

0
1444

Concertul de Anul Nou de la VienaCel mai răsunător eveniment al muzicii clasice ajunge anual, prin radio și televiziune, în mai mult de 90 de ţări. În România, TVR 1 şi TVR HD transmit în direct şi în exclusivitate Concertul de Anul Nou de la Viena, luni, 1 ianuarie, de la ora 12.15.

Concertul de Anul Nou, din prima zi a lui 2018, va fi transmis din celebra Musikverein din Viena, sub bagheta dirijorală a lui Riccardo Muti, colaborator al Filarmonicii vieneze încă din 1971. Riccardo Muti a dirijat peste 500 de concerte ale faimoasei orchestre și a fost numit membru de onoare al Filarmonicii din Viena. Este pentru a cincea oară (după 1993, 1997, 2000 și 2004) când Riccardo Muti dirijează Concertul de Anul Nou care ne va bucura sufletele în prima zi a lui 2018.

Timp de două ore aveti bucuria de a asculta valsuri, polci, marşuri, şi fragmente din opere de Johann Strauss fiul, Johann Strauss tatăl, Josef Strauss, Franz von Suppé şi Alphons Czibulka. Desigur, nu vor lipsi bis-urile tradiţionale ale Concertului de Anul Nou de la Viena: polca „Tunete şi fulgere” şi valsul „Dunărea albastră” de Johann Strauss fiul şi Marşul Radetzky, de Johann Strauss, tatăl.

Anul acesta, filmările scenelor de balet care vor ilustra Concertul de Anul Nou au avut loc în câteva locuri fermecătoare ale Vienei. 10 solişti ai Baletului de Stat vienez dansează pe valsul Roses From The South, al lui Johann Strauss la Castelul şi domeniul de vânătoare Eckartsau. În cel de-al doilea loc de filmare, Hietzinger Hofpavillon, fosta gară privată a Împăratului Franz Josef, “Stéphanie-Gavotte”, semnată de Alphons Czibulka, devine sountrack pentru un elegant duet de balet. (sursa: hotnews.ro).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citeste mai multe despre Concertul de anul nou de la Viena


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply