VIDEO Cântece româneşti de Sărbători interpretate de Corala ARMONIA, cel mai bun cor bărbătesc din lume

0
949

farmec.ro
carturesti.ro%20

ADEVĂRUL: Atmosfera Sărbătorilor de iarnă este sporită de muzica tradiţională românească, căreia un cor din Constanţa îi dă o interpretare magnifică.

Este vorba despre un cor alcătuit numai din voce bărbăteşti, care cântă la fel de bine folclor şi piese sacre.

Juriile de la competiţiile europene şi mondiale au desemnat, ani la rând, Corala Armonia din România drept cel mai bun cor bărbătesc din lume.

Ansamblul aparţine Arhiepiscopiei Tomisului şi are în componenţă teologi care câştigă detaşat, şi în postură individuală, concursuri profesioniste de muzică.

Corala Armonia, corul cu muzică divină

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Povestea corului începe în 2001, la Seminarul Teologic Tulcea, acolo unde a fost înfiinţat de Iulian Dumitru, un tânăr teolog din Prahova. După doi ani în care a funcţionat la Tulcea, corala a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului. De aici, ansamblul vocal începe să se dezvolte. Dirijorul Iulian Dumitru a studiat pe lângă Teologie, şi Muzică, secţiunea Artă sacră.
De la un nucleu de 8-10 membri, corala are acum 30 membri. Jumătate dintre ei sunt clerici, jumătate sunt studenţi sau absolvenţi de Teologie. „Iniţial am fost un cor religios. A cânta despre Dumnezeu este înălţător. Îţi înmoaie inima. Am avut succese extraordinare cu muzica religioasă, dar ne-am gândit să dezvoltăm şi latura de folclor românesc, care este, de fapt, un filon al muzicii religioase. Ne face foarte fericiţi“, spune dirijorul Iulian Dumitru.

Citeste mai mult: adev.ro/p1fzxo



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply