IN MEMORIAM: Fondatoarea Bibliotecii Franceze „Arthur Rimbaud” din Mangalia, Luminița Dumitrescu ne-a părăsit

0
2678

Fondatoarea Bibliotecii Franceze „Arthur Rimbaud” din Mangalia, Luminița Dumitrescu, a decedat, în cursul zilei de sâmbătă, 16 decembrie.

Biblioteca Franceză din Mangalia a fost fondată acum 25 de ani, ani pe care instituția i-a celebrat fastuos în urmă cu doar câteva zile. La eveniment a participat și fondatoarea, care a adus, la vremea începuturilor, fondul de carte din Franța.

Mesajele de condoleanțe s-au scurs pe rețelele de socializare, Luminița Dumitrescu fiind un reper important în lumea culturală din Mangalia, din Dobrogea. (C.C., replicaonline).


Editia de Sud: Rămas bun, Luminița!

Fondatoarea Bibliotecii Franceze din Mangalia, ”Arthur Rimbaud”, Luminița Dumitrescu ne-a părăsit, astăzi, fulgerător! Retrasă în urmă cu foarte puțin timp din activitate, Luminița a sărbătorit în urmă cu câteva luni împlinirea a 25 de ani de la inaugurarea Bibliotecii Franceze. A ales să plece discret, așa cum a și trăit. Plecarea sa lasă un gol în sufletele noastre rămase fără vlagă la aflarea tristei vești.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Dumnezeu să te odihnească în pace, Luminița, vei rămâne mereu o amintire vie și fie ca pe celălalt tărâm să găsești liniștea pe care ți-ai dorit-o!

Ziarul ”Ediția de Sud” transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate!


Tatiana OdobescuAstăzi, a trecut în neființă un OM minunat și special, un profesionist dedicat, cea care a păstorit cu dăruire, timp de 25 de ani, Biblioteca franceza din Mangalia, Dna. Luminița Dumitrescu. Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Drum lin, în Lumină!


IN MEMORIAM, Luminița Dumitrescu:

Litoral TV: ”Biblioteca Franceză din Mangalia a găzduit un dublu eveniment: împlinirea a 22 de ani de la înființarea instituției de cultură şi sărbătorirea a 160 de ani de nașterea poetului Arthur Rimbaud. În cadrul evenimentului a avut loc vernisajul expoziției «La Malle de Rimbaud» oferită bibliotecii de oraşul Charleville-Mézières, oraşul natal al lui Rimbaud.

La eveniment au participat Luminița Dumitrescu, bibliotecarul instituţiei culturale, Jean Pierre Marcoux, Preşedintele Asociaţiei «Les Amis de la Bibliothèque Française ARTHUR RIMBAUD de Mangalia» şi cofondator al bibliotecii, profesori de limba franceză din localitate, alături de elevii acestora.

După deschiderea bibliotecii, s-au făcut apeluri la donatori din toată Franţa. Aşa se face că, la 22 de ani de la deschiderea sa, Biblioteca „Arthur Rimbaud“ numără aproape 26.000 de volume. Cititorii cei mai fideli sunt, firesc, elevii din Mangalia. Însă, în fiecare vară, biblioteca se umple şi cu turiştii francofili sosiţi în sudul litoralului, la tratament balnear. Tot aici au loc şi cele mai multe dintre activităţile cultural-educative în limba franceză organizate de şcolile şi liceele din Mangalia”. (Litoral TV, 18 octombrie 2014).


Dumnezeu s-o odihnească în pace pe doamna Luminița. Condoleanțe, familiei îndurerate.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply