Cele mai frumoase locuri din România de vizitat iarna. TOP 5 [Foto/VIDEO]

0
2892

Cele mai frumoase locuri din România de vizitat iarna. Deoarece meteorologii au anunțat că ninsorile sunt aproape, iar mulți dintre noi ne facem planuri pentru vacanța de sărbători, ne-am gândim să alcătuim o listă cu cele mai frumoase locuri din România de vizitat iarna.

Bineînțeles, lista nu este exhaustivă. Am ales 5 locuri de poveste care ne-au plăcut foarte mult, dar cu siguranță că există și altele la fel de frumoase.

Vă invităm să ne trimiteți recomandările voastre la rubrica de comentarii.

Cele mai frumoase locuri din România de vizitat iarna – Hotelul de Gheață.

1. Hotelul de gheață de la Bâlea

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Începând cu anul 2005, Hotelul de Gheață de la Bâlea este construit în fiecare iarnă în inima munţilor Făgăraş.

„După luni întregi de planificare, Hotelul de Gheaţă este clădit de către meseriaşi pricepuţi din judeţul Mureş care pot fi supranumiţi îmblânzitori ai gheţii. Hotelul este cosntruit integral din zăpadă si din blocurile de gheaţă extrase din cel mai mare lac glaciar al Munţilor Făgăraş, Bâlea Lac. Aşadar, pentru a fi trainic, meseriaşii folosesc blocuri de gheaţă ce ajung la dimensiunea de 70 de centimetri şi cântaresc aproape 70 de kilograme. Însă condiţiile de lucru sunt unele aprige şi greu de îndurat. Temperaturile adesea sunt sub zero grade iar viscolul este cel mai vrednic duşman căruia constructorii îi fac faţă destoinic”, se arată pe siteul hotelofice.com.

„În această atmosferă nordică un nou hotel se naşte în fiecare an, din materiale oferite doar de natură. În mai puţin de o lună artiştii gheţii reuşesc să înalţe un cămin pentru iubitorii de iarnă, iar munca lor este răsplătită prin vizita turiştilor, hotelul primind peste 8.000 de oaspeţi anual. Hotelul de Gheaţă este rezultatul a luni întregi de planificări şi muncă ce culminează cu un hotel unic, rezistent o perioadă scurtă din an, dar care lasă satisfacţii uimitoare în urmă, atât pentru fondatori cât şi pentru oaspeţi”, continuă descrierea.

Interesant la Hotelul de Gheață de la Bâlea este că în fiecare an tematica hotelului este alta. Camerele, cât și holurile și barul hotelului sunt decorate diferit în fiecare an: de la semne zodiacale sculptate din gheață la „pietre prețioase” colorate făcute tot din gheață. În acest sezon, 2017, tematica este lumea muzicii.

Foto: hotelofice.com.

Mobilierul din camere este unicat iar paturile realizate din blocuri de gheaţă sunt acoperite cu o saltea moale, lenjerie, pături şi blănuri pufoase. Înainte de culcare, oaspeţii primesc saci călduroşi de dormit, deoarece temperatura medie în Hotelul de Gheaţă este între -2 şi +2 grade Celsius. Hotelul de Gheaţă dispune de 14 camere duble cu pat matrimonial. Cei care doresc mai multă intimitate pot să înnopteze în unul din cele 6 igluuri de lângă hotel.

O altă atracție din zonă este biserica de gheață de la Bâlea. Hotelul de Gheață se află la o altitudine de 2.034 de metri. Până în prezent, a avut 88.600 de oaspeți.

Cele mai frumoase locuri din România de vizitat iarna – mocănița.

2. Mocănița de pe Valea Vaserului

Continuarea, pe greatnews.roArticol semnat de Andreea Dogar.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply