Cererea de înființare a partidului România Modernă și Demnă a fost admisă. Băisan anunță primele obiective ale partidului: „Vrem modificarea legii electorale, românii să voteze de vineri până duminică și mandatele să fie limitate!”

0
1678

Partidul România Modernă și Demnă (RMD) există, oficial, de joi, întrucât cererea de înființare ca partid a fost admisă de instanță și, astfel, scena politică s-a îmbogățit cu un nou partid de centru-dreapta, naționalist moderat, așa cum ne-a precizat președintele fondator al formațiunii, fostul consilier județean constănțean Remus Cristy Baisan.

RMD are trei membri fondatori. Pe lângă Baisan, mai figurează Roxana Ionescu Mirea și Cristian Dide, ambii din București și figuri cunoscute ale protestelor din Piața Victoriei, încă din ianuarie a.c. și până în prezent.

CITEȘTE ȘI: tomisnews.ro/baisan-si-a-lansat-platforma-de-recrutare-pentru-partid-atac-la-pnl-la-neptun

Proaspătul partid înființat este structurat după modele europene, cum ar fi conducerea, motivația care duce, de 27 de ani, la infinitele lupte interne în partidele clasice. Practic, RMD este constituit din opt regiuni la nivel național, care vor fi conduse, prin rotație, de fiecare lider județean, timp de șase luni. De asemenea, liderii județeni vor fi aleși electronic, platforma formațiunii (AICI!) oferind această posibilitate.

„Începând de astăzi avem un partid nou cu un statut în cadrul căruia se reglează foarte multe lucruri pe care Constituția României le permite și pe care societatea nu le mai acceptă. Mă refer aici la limitarea mandatelor parlamentarilor la un singur mandat, în cazul primarilor limitarea la două mandate, pentru a da șansa unui primar să își execute punctul de vedere. România Modernă și Demnă este un partid în care există opțiunea de vot electronic la alegerile interne, organizat la nivel regional, în opt regiuni în România, un partid care încearcă să anticipeze drumul corect pe care administrația ar trebui exercitată.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Partidul are o structură suplă de conducere, unde, la nivel național, deciziile sunt luate de reprezentanții celor opt regiuni, președinția regiunilor fiind asigurată prin rotație, după modelul comunității europene, cu mandate de șase luni, pentru fiecare județ în parte. Fiecare județ va conduce regiunea timp de șase luni, perioadă în care va fi prezent și în comitetul de conducere la nivel național. Conducerea națională este compusă dintr-un birou de 15 oameni, zece președinți de regiuni, cele opt din țară, una din diaspora și una din București și cei cinci oameni fiind vicepreședinți, președinte și secretar general”, a spus Baisan, pentru TOMIS NEWS.

RMD își propune modificarea legii electorale din trei perspective și, încă un fapt inedit, nu va apela la varianta directă parlamentară, ci la cea cetățenească. 100.000 de semnături sunt necesare pentru ca RMD să pună pe masa Parlamentului cele trei modificări dorite de Baisan.

„Primul obiectiv pe care îl avem este ca în luna decembrie să dăm drumul la o inițiativă cetățenească, cu trei modificări la legea electorală. Prima din ele se referă la validarea alegerilor. RMD vrea să modifice legea electorală astfel încât să nu se mai valideze în România nici un fel de alegeri la care participarea este sub 50%+1. Dacă lumea nu participă la vot înseamnă că e OK așa cum este? Alegerile invalidate ar fi reluate din șase în șase luni. Vom strânge 100.000 de semnături în perioada imediat următoare. A doua modificare pe care o propunem este extinderea perioadei de vot, la chiar trei zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să voteze, să nu mai avem situații în care sunt blocate secții de votare sau în care oamenii sunt plecați din localitate în duminica respectivă și să nu poată vota. Noi vom propune să fie minim două zile, ideal ar fi de vineri până duminică, astfel încât să avem o participare cât mai mare la vot.

A treia propunere: pentru a da posibilitatea românilor care sunt plecați temporar peste granițele țării, dar care nu au un statut permanent unde sunt să își exprime votul. Acești români sunt în număr foarte mare, din 5,5 milioane de români care sunt în diaspora doar 600.000 au statut reglementar, deci 4,5 milioane au un statut incert și nu își pot exprima votul. Pentru a le da posibilitatea să voteze, vrem să introducem niște mașini de vot, care să fie amplasate în marile aglomerări urbane din diaspora, unde omul să poată să voteze. Este un pas interimar pentru exprimarea votului online, care la ora actuală este destul de greu de securizat. (…) Nu îi mai ducem pe la ambasade, la cozi, la porțile împărăției, ca să își exprime votul”, a mai spus Baisan, pentru TOMIS NEWS.

CITEȘTE mai mult în tomisnews.ro, 07.12.2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply