Eduard Martin a fost ELIBERAT!

0
1349

REPLICA: Magistrații Curții de Apel București, la data de 7 decembrie anul curent, au admis contestațiile formulate de Eduard Martin și Daniel Banaga și au decis să le înlocuiască măsurile arestului preventiv cu controlul judiciar! Decizia este definitivă.

Amintim că Martin, administratorul Polaris M. Holding, a fost reținut de procurorii DNA București, în seara de 3 octombrie anul curent, pentru evaziune fiscală. Reţinerea vine exact în ziua în care consilierii locali municipali au votat o tranzacţie în vederea stingerii datoriei municipalităţii către firma Polaris. Tot la acea dată a fost reținut și Marcel Daniel Banaga, în calitate de administrator, ulterior președinte al consiliului de administrație al societății Polaris M Holding, și apoi consilier al lui Eduard Martin, după care ambii au fost arestați.

Iată decizia Curții de Apel București:

”Încheierea nr. 414/DL – În baza art. 425 ind. 1 al. 7 pct. 2 lit. a C.p.p., admite contestaţiile formulate de contestatorii-inculpaţi Banaga Daniel Marcel şi Martin Eduard Stelian, desfiinţează încheierea judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti din dată de 27.11.2017 şi rejudecând:

În baza art. 237 C.p.p. respinge propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Î.C.C.J.-D.N.A. În baza art.237 al.2 C.p.p. rap. la art.202 al.4 lit. b C.p.p. înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpaţilor cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 07.12.2017, până la data de 04.01.2018 inclusiv. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpaţilor, dacă nu sunt arestaţi sau reţinuţi în altă cauză. În baza art. 215 alin.1 C.p.p. impune inculpaţilor respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

– să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;

– să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;

– să se prezinte la secţia poliţie în rază căreia domiciliază inculpaţii, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.

– să nu exercite (inclusiv în fapt), personal sau prin persoane interpuse, funcţia de administrator sau/şi director, membru în consiliu de administraţie, consilier la funcţiile menţionate, la nicio societate comercială.

În baza art.215 al.2 C.p.p., pe timpul controlului judiciar, impune inculpaţilor să respecte următoarele obligaţii:

– să nu depăşească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar;

– să nu se apropie de inculpaţii şi martorii din prezentul dosar şi să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale.

Atrage atenţia inculpaţilor asupra dispoziţiilor art.215 alin.3 C.p.p. conform cărora, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive. În baza art.275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi, 07 decembrie 2017”, potrivit minutei judecătorești.

L.C., replicaonline.ro, 07.12.2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply