”Mână cu mână…”. Constănţenii, invitaţi la EXPOZIȚIA FOTO în beneficiul copiilor din centrele de plasament

0
2422

farmec.ro
carturesti.ro%20

Mână cu Mână, proiect artistic social dezvoltat în beneficiul copiilor din centre de plasament, va fi lansat oficial pe data de Marți, 22 noiembrie 2017, în cadrul unui eveniment organizat în Constanța, în City Park Mall. Parte din platforma Copii cu Viitor, proiectul este derulat de Asociația United Hands România și Fundația Refresh, în colaborare cu Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța.

Mână cu Mână își propune să transmită un puternic mesaj de importanţă națională în materie de integrare a copiilor instituționalizați în comunitate, pentru binele general al societății, însă implementarea se va face în principal în două centre de plasament din județul Constanța – Centrul de Plasament Antonio din Constanța și Centrul de Plasament Delfinul din Agigea.

Copiii din aceste două centre au fost implicați într-o activitate amplă ce a presupus mai întâi fotografii ale mâinilor lor, realizate artistic de fotograful Horia Manolache, cu experiență semnificativă în proiecte sociale artistice în București și San Francisco. Mai departe, artistul grafic Gabi Toma a ilustrat dorinţele şi proiecţiilor copiilor asupra vieţii, familiei şi societăţii.

“Lucrările artistice, realizate cu, despre și pentru copiii din centrele de plasament, sunt o modalitate prin care aceștia își exprimă gânduri, sentimente, dorințe, proiectându-se în viitor. Stigmatizați adesea și priviți uneori cu milă, de la distanță, iar în alte cazuri chiar cu dispreț, la nivel colectiv, căci sunt o “problemă” de gestionat în unele comunități, acești copii sunt de fapt la fel că orice alți copii din respectivele comunități: o parte din viitorul societății locale. Este o responsabilitate și a comunității, dincolo de toate instituţiile de stat, să caute să îi înțeleagă pe copii și să îi integreze, spre binele tuturor”, explică Răzvan Iancu, Project Manager al proiectului Mână cu Mână și inițiator al platformei Copii cu Viitor, umbrela sub care se vor derula în viitor și alte inițiative dedicate copiilor vulnerabili.

“Precum copiii din familii, cei din centrele de plasament au nevoie de îndrumare pentru a alege calea cea bună. Pentru că părinții nu le sunt alături, cu atât mai mult comunitatea are responsabilitatea de a repara pe cât posibil această nedreptate – un statut pe care nu și l-au ales singuri! – și de a-i ajuta să își adeverească speranțele. Campania Mână cu Mână vorbește despre copiii din centrele de plasament drept copii cu viitor, eroi ai propriului destin. Fotografiile transmit emoție pozitivă, copiii au nevoie doar de un mic sprijin pentru a se integra mai bine în societate, ca viitori adulți”, adaugă Răzvan Iancu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mână cu Mână vizează creșterea gradului de respect de sine al copiilor din centrele de plasament, dar și gradul de încredere în relația cu mediul exterior centrului, prin contactul cu voluntari și prin implicarea în evenimente asociate. De asemenea, se dorește atragerea atenției comunității față de existența copiilor instituționalizați și înțelegerea corectă a nevoilor și perspectivelor acestora, fără dramatizare, dar prin stimularea sentimentelor comunității față de copii; o relație mai puternică între comunitate și centrele de plasament, o percepție corectă asupra acestor copii în comunitatea locală, drept “copiii noștri”, “parte din viitorul comunității”.

Pentru a valida partea de integrare în cele mai bune condiții, proiectul presupune o implementare locală în cele două centre din județul Constanța. Pe website-ul www.manacumana.ro și prin prisma a numeroase expoziții, evenimente și inițiative ce vor fi desfășurate pe perioada campaniei, se va realiza strângerea de fonduri pentru derularea de programe în afara centrelor – excursii, tabere, cursuri (pasiuni și materii școlare, meditații, programe after school etc.), diverse activități cu scop recreațional, educațional, cultural și pentru creșterea gradului de integrare a copiilor instituționalizați în societate.

În calitate de partener, City Park Mall din Constanța sprijină proiectul Mână cu Mână prin oferirea spațiului pentru a găzdui prima expoziție de fotografii ilustrate, adevărate opere de artă realizate de artiștii implicați – Horia Manolache și Gabi Toma. Vernisajul expoziției, în același timp evenimentul de lansare a proiectului, este programat pe data de 22 noiembrie, de la ora 11:00, în piațeta liftului panoramic de la nivelul -1 din City Park Mall. Vor participa persoanele implicate în proiect, autorități locale, invitați speciali, inclusiv o parte dintre copiii participanți în proiect.

Evenimentul este deschis publicului, fiind așteptate persoanele care vor să afle mai multe informații, să cunoască artiștii și copiii și să vadă în premieră primele fotografii ilustrate, în expoziția inedită din mall. Participanții sunt încurajați să vină și cu copii, care pot participa la diverse activități creative sub îndrumarea voluntarilor, inclusiv de la Mama Coase, atelier specializat în activități pentru copii. De asemenea, se vor accepta primele donații, pe bază de chitanță, prin “cumpărarea” de felicitări de Crăciun bazate pe creațiile din proiect, donația minimă recomandată fiind de 10 lei. Ulterior, donațiile se pot putea face online pe www.ManacuMana.ro, iar companiile vor fi invitate să se implice în cadrul programelor de responsabilitate socială corporativă.


Mangalia News, 21.11.2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply