Semnal de alarmă tras de un reputat biolog nutriţionist: „Copiii nu mai ştiu gustul legumelor şi al fructelor“!

0
1206

Când ne dorim să slăbim, consultăm mai întâi medicul şi apelăm la personal specializat, ne sfătuieşte nutriţionistul Cristina Badea. FOTO: Alina Mitran.

În societatea modernă, cam toţi avem nevoie de îndrumarea unor specialişti când vine vorba de dietă, fiindcă nu mai avem timp suficient ca să ne alimentăm corect pe noi şi pe copiii noştri, şi nici să ne informăm din surse pertinente. O primă regulă: „să ne bucurăm de mâncare“, recomandă biologul nutriţionist Cristina Badea.

Cristina Badea (38 de ani) a terminat Facultatea de Biologie în cadrul Universităţii din Craiova, fiind pasionată de domeniu din liceu. A urmat un master în Ştiinţele Nutriţiei la Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, dar, din dorinţa de a şti mai multe despre diverse produse şi de a-i îndruma în cunoştinţă de cauză pe cei care au nevoie de ajutor, a făcut şi cursuri de asistent de farmacie.

„Mi-a plăcut domeniul foarte mult, dar niciodată nu m-am văzut într-un laborator, închisă acolo, mi-am dorit dintotdeauna să lucrez cu oamenii, să le aflu nevoile şi să le pot fi de folos. Cred că este, pe undeva, şi o parte egoistă în asta, mă simt foarte bine când văd că munca mea dă rezultate“, spune biologul nutriţionist care, după ani buni de lucru din poziţia de angajat, a prins curaj şi a pornit pe cont propriu. În prezent, oferă consultaţii şi „croieşte“ diete personalizate.

„Weekend Adevărul“: Când ar trebui să mergem la nutriţionist?

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cristina Badea: Probabil, dacă observăm că anumite obiceiuri alimentare îşi pun amprenta asupra noastră şi vedem că avem şi câteva kilograme în plus, pe care nu putem să le mai dăm jos. Spre plăcuta mea surprindere, sunt cazuri în care unii vin de la primele semne, dar cei mai mulţi ajung când, într-adevăr, nu cred că ar mai fi o altă soluţie pentru ei decât operaţia, şi, în ultimă instanţă, spun: „Hai, s-o fac şi pe asta!“. Am avut cazuri în care îşi făcuseră programare pentru intervenţia chirurgicală, pentru micşorarea de stomac, şi au rezolvat problema cu o dietă personalizată. Ajungem cam târziu.

Preventiv nu ajung?

Citeste mai mult: adev.ro/ozma7o. Articol semnat de Alina Mitran.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply