Delegație din Franța în vizită la DGASPC Constanta. Specialiștii constănțeni colaborează cu cei francezi în domeniul asistenței sociale și protecției copilului

0
1089

Delegatie franceza la DGAPSC Constanta. Specialistii in domeniul asistentei sociale si protectia copiului din Brest, Franta – oras infratit cu municipiul Constanta – vor sa le arate specialistilor de la malul marii cele mai bune practici in domeniu si, bineinteles, sa preia de aici modele ce pot fi aplicate in Franta.

O delegatie din partea Asociatiei de Prietenie Brest-Constanta se afla, zilele acestea, la Constanta, unde va avea discutii cu sefii serviciilor din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Constanta.

Scopul acestei vizite este posibilitatea elaborarii unui program de formare continua a sefilor de servicii din cadrul DGASPC Constanta. Astfel, reprezentantii Asociatiei de Prietenie Brest-Constanta viziteaza, astazi, serviciile din cadrul DGASPC Constanta, vor avea discutii cu sefii acestora si vor incerca sa gaseasca similaritatile cu sistemul din Franta dar si cele mai bune modele de cursuri si bune practici in ceea ce priveste formarea continua a specialistilor. Dorinta conducerii DGASPC Constanta este de a crea un centru de formare continua alaturi de Institutul de Stiinte Educative si Sociale (ITES) Brest, Franta si este sustinuta de Consiliul Judetean Constanta.

De altfel, pentru ca toate aceste demersuri sa devina realiate, la finele lunii septembrie, presedintele Consiliului Judetean Constanta, Marius Horia Tutuianu impreuna cu directorul general al DGASPC Constanta, Petre Dinica, s-a deplasat la Brest, in Franta si au analizat modul in care functioneaza acolo sistemul de asistenta sociala si protectie a copilului.

<Colaborarea in domeniul social intre Asociatia de Prieteie Brest-Constanta si DGASPC Constanta dureaza de foarte multi ani, in cadrul infratirii dintre cele doua orase. Schimburile intre profesionisti cu Brest sunt sustinute de catre municipalitate din punct de vedere strategic si financiar, asa cum in Romania protectia copilului si asitenta sociala sunt in responsabilitatea Consiliului Judetean>, a declarat Sylvie Carriou, presedintele Asociatiei de Prietenie Brest-Constanta.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

***

In cadrul parteneriatului incheiat in 2004 intre DGASPC Constanta, Asociatia de Prietenie Brest-Constanta, ITES si Universitatea <Ovidius>, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei au existat mai multe vizite ale specialistilor DGASPC Constanta in Franta si invers, ale specialistilor francezi la Constanta, dar si schimburi de experienta intre studentii Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei si cei francezi. Scopul principal a fost reprezentat de o permanenta dezvoltare profesionala in domeniul asistentei sociale si protectiei copilului.


Mangalia News, 16.11.2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply