Hipermarketurile, „casa“ otrăvurilor lente. De unde cumpărăm mâncare cu gust de mâncare?!

0
908

La nivelul județului Constanța se dorește înființarea unor depozite care să achiziționeze produse autohtone, direct de la producători atestați.

În condițiile în care toți retailerii din România ne bagă pe gât tot soiul de produse care mai de care mai frumos ambalate, la prețuri necompetiționale, dar cu un conținut nutritiv aproape de zero, ne punem întrebarea, legitimă credem noi, de unde să cumpărăm mâncare adevărată. De unde să cumpărăm mere cu gust de mere, pește din apele noastre, lapte de la oile care pasc la noi în țară și nu produse „tip brânză“, „care pot conține urme de icre“ etc.? Întoarcerea spre produsele autohtone ar fi răspunsul evident, dar soluția nu este deloc la îndemâna consumatorilor din mai multe motive.

În primul rând, nu poți avea certitudinea că produsul vândut în piață este chiar autentic. Vezi cazurile recente descoperite de inspectorii pentru protecția consumatorilor chiar în piețele din județ și municipiu. Așa-ziși producători, cu certificat eliberat de primăria localității pe raza căreia se presupune că erau cultivate produsele respective, vindeau, de fapt, marfă cumpărată de la supermarket.

În al doilea rând, produsele autohtone, care nu sunt „machiate“ cu soiul de chimicale, nu au un termen de garanție prea mare și necesită condiții speciale de depozitare până să ajungă la retailer. Depozitele de genul acesta sunt doar utopie.

Și nu în ultimul rând, prețurile tulburător de ridicate pe care le practică în piețe, la momentul de față, intermediarii produselor autohtone. Nici nu e de mirare că produsele importate și pline de „otrăvuri“ au câștig de cauză.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Noi am ajuns să fim privați de produsele cu care ne-am obișnuit. Dacă vrei produs românesc trebuie să te chinui cu o întreagă expertizare a acestor produse“, a declarat președintele Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța, Horia Constantinescu.

O alternativă pentru rezolvarea acestor aspecte care îi țin pe români departe de produsele tradiționale românești ar fi înființarea unor depozite pe raza județului, în care să fie păstrate produsele autohtone.

„Am stat de vorbă cu domnul prefect, dar și cu oameni ancorați în ceea ce înseamnă agricultură și producție în județul Constanța și imaginăm, la nivelul anului viitor, existența unor depozite care să achiziționeze direct de la producătorul autentificat. Vrem să descurajăm primarii care cred că, dacă, la o cinzeacă cu colegul de pahar, eliberează un atestat de lămâi și kiwi, fac bine, când, de fapt, ei au ucis piața românească“, a precizat directorul CJPC.

Continuarea, în telegrafonline.ro. Un articol semnat de Andreea ROGOVEANU.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply