DAMEN Shipyards Group devine acţionar majoritar la Şantierul DMHI

1
2041

farmec.ro
carturesti.ro%20

Damen Shipyards Group a încheiat un contract cu Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) pentru achiziționarea cotei sale majoritare în Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI).

Șantierul naval Daewoo din Mangalia, România, a fost înființat în 1997 ca un joint-venture între Daewoo și Șantierul Naval 2 Mai Mangalia, în calitate de acționar majoritar al Daewoo.

Odată cu achiziționarea cotei majoritare în șantierul naval din Mangalia, Damen face următorul pas în consolidarea activităților sale internaționale de construcții navale și reparații navale, se arată într-un comunicat al Damen.

“Șantierul naval Mangalia este situat pe coasta Mării Negre. Curtea este răspândită pe o suprafață de 980.000 de metri pătrați, are trei uscatoare cu o lungime totală de 982 de metri și un spațiu de prindere de 1.6 kilometri. Docurile, cu o lățime cuprinsă între 48 și 60 de metri, vor asigura Damen capacitatea de a satisface cele mai mari nave și structuri maritime. Ca atare, această mișcare reprezintă o completare strategică a portofoliului actual al șantierului naval al Damen”, mai menţionează acelaşi comunicat.

“Consiliul Concurenţei din România au aprobat deja tranzacția avută în vedere. În plus, se organizează reuniuni constructive cu Guvernul României în legătură cu viitoarea cooperare în Mangalia și dezvoltarea ulterioară a industriei construcțiilor navale din România”, conchide Damen.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

A.C., replicaonline.ro, vineri, 10 noiembrie 2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


1 COMENTARIU

Leave a Reply