SÂMBĂTĂ, 4 noiembrie, actiune de DONARE DE SÂNGE, la Grădinița ‘Frații Grimm’ din 2 Mai!

0
1090

farmec.ro
carturesti.ro%20

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanta, Primaria Comunei Limanu si Gradinita Fratii Grimm din localitatea 2 Mai organizeaza sambata, 04.11.2017, intre orele 08.30- 13.30, o actiune de donare de sange. Sunt asteptate toate persoanele sanatoase din localitatile Limanu si 2 Mai si din orice localitate invecinata care doresc sa ii ajute pe pacientii care au nevoie de tratament transfuzional.

Pot dona sange persoane cu varsta cuprinsa intre 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani in functie de evaluarea medicala) cu greutatea peste 50 kg (in functie de inaltime, constitutie), care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima etc.

Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange. Cu 3 zile  inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!

Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:

  • 7 tichete de masa pentru produse alimentare;
  • o zi libera la locul de munca, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, scutire de la frecventa in ziua donarii in cazul elevilor, studentilor si militarilor;
  • decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu / resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange.

„Doritorii sunt asteptati sambata, 04.11.2017, la gradinita Fratii Grimm din localitatea 2 Mai, cu un act de identitate valabil, intre orele 08.30-13.30”, precizeaza directorul CRTS Constanta, dr. Dobrota Alina Mirella.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply