Cel mai sinistru loc de joacă din România [Galerie FOTO]

0
1088

farmec.ro
carturesti.ro%20

ROMANIA LIBERĂ: Cel mai sinistru loc de joacă din România se află în satul Pantelimonul de Jos, din comuna Pantelimon, în nordul județului Constanța. La una dintre intrările în sat au fost amplasate câteva leagăne și balansoare, inițial colorate în roșu, galben sau albastru, acum aproape pământii și de nefolosit.

Spațiul este îngrădit cu un gard de beton și cu porți de tablă care poartă pe ele semnul crucii, pentru că aici, inițial, trebuia construit un cimitir. Fostul primar a decis să-i schimbe destinația, iar cimitirul a devenit loc de joacă. Nimeni nu a mai luat însă în seamă gardul.

Există și oameni din sat care spun că aici chiar ar fi fost îngropați, demult, oameni, dar acest lucru nu se poate confirma și nici nu există semne clare. Ce este clar este că, dincolo de sinistrul situației, locul de joacă este un pericol pentru copiii din sat. Balansoarele și leagănele arată ca după război, dar pericolul cel mai mare vine chiar dinspre gardul cu cruci, care stă să cadă și care, pe unele porțiuni, a fost chiar învins de gravitație. „Terenul este plin de moloz și cioburi, cuiele ies din leagănele proaspăt vopsite”, a explicat Bogdan Bola, consilier județean PNL.

Acesta, împreună cu un consilier local din Pantelimon, Costel Armășescu, au depus o sesizare la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, în atenția comisarului-șef adjunct Horia Constantinescu, ce s-a făcut remarcat printr-o serie de acțiuni hotărâte privind siguranța locurilor de joacă din județul Constanța (acțiuni din pricina cărora primarul Constanței a demolat zeci de astfel de spații din oraș).

„Locul pare desprins dintr-un film horror. Din cauza stării jalnice, mulți dintre localnici își țin aici animalele, deoarece copiilor le este frică să vină să se joace”, spun cei doi, în sesizarea înaintată pe 27 octombrie. În Pantelimon se vor organiza alegeri locale, după ce primarul care a condus localitatea din 1996 a decedat, în mai 2007. Comuna Pantelimon avea în 2011, potrivit recensământului, 1.608 locuitori.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Locul de joacă este un pericol pentru copiii din sat. Balansoarele și leagănele arată ca după război, dar pericolul cel mai mare vine dinspre gardul cu cruci, care stă să cadă și care, pe unele porțiuni, a fost chiar învins de gravitație.

UPDATE. Într-o încercare a de înfrumuseța locul de joacă, administrația locală a luat decizia să vopsească gardul în culori vii. Așa se face că unele porțiuni din acesta sunt acum colorate în roșu aprins, așa cum puteți vedea în galeria foto. Crucile nu au dispărut însă.

Mai mult, în romanialibera.ro. Un articol semnat de Cristian Hagi.


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply