Schimbare majoră pentru firme, din 2018: Firmele cu cifra de afaceri sub un milion de euro vor plăti impozit de 1% din cifra de afaceri, în loc de 16% din profit — Guvern

0
513

Minis­trul Finan­te­lor, Ionut Misa a anun­tat joi o schim­ba­re majo­ra pen­tru cele 450.000 de fir­me care au cifra de afa­ceri sub un mili­on de euro. Misa a anun­tat in sedin­ta de Guvern ca aces­te fir­me vor plati de anul vii­tor impo­zit de 1% din cifra de afa­ceri in loc de actu­a­lul impo­zit de 16% din pro­fit.

Avem si modi­fi­cari care vor incu­ra­ja medi­ul de afa­ceri. Pen­tru 450.000 de fir­me cu cifra de afa­ceri sub un mili­on de euro, se va insti­tui un impo­zit de 1% pe cifra de afa­ceri, fata de impo­zi­tul de 16% pe pro­fit cat se pla­tes­te acum”, a decla­rat Misa.

Minis­trul Finan­te­lor a mai anun­tat o alta modi­fi­ca­re a Codu­lui fis­cal: fir­me­le nu vor mai putea fi cer­ce­ta­te penal in cazul unei fra­u­de pe lan­tul de TVA “decat daca exis­ta pro­be mate­ri­a­le ca res­pec­ti­vul agent a intrat in con­tact cu fir­me­le eva­zi­o­nis­te. Acum, pune­rea sub urma­ri­re se putea face doar pe baza unei sim­ple sus­pi­ciuni”, a spus Misa.

El a mai decla­rat ca “se eli­mi­na ast­fel situ­a­ti­i­le in care nu se acor­da deduc­ti­bi­li­ta­te TVA pen­tru ca o com­pa­nie avu­se­se o rela­tie comer­ci­a­la cu a patra sau a cin­cea com­pa­nie pe lant care cre­a­se un lant pe eva­ziu­ne”. (sur­sa: hotnews.ro).


 

Susține cotidianul online Mangalia News.
Poți dona aici:
Mulțumim pentru sprijin.

Leave a Reply