Măsuri de susținere a comunității de business constănțene – tema centrală a întrevederii ministrului Ilan Laufer cu președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu

0
876

Întrevederea ministrului Ilan Laufer cu președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Măsurile de susținere a comunității de business constănțene, contributor esențial la construirea și dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial solid în România, a fost tema centrală a întrevederii de astăzi, de la Constanța, a ministrului Ilan Laufer cu președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu.

Cei doi oficiali au analizat modalitățile de îmbunătățire a cooperării minister-autorități locale, creșterea volumului investițiilor străine în România, în general și în regiunea de Sud-Est, Constanța, în principal, fiind una dintre măsurile de reducere a disparităților economice regionale.

Au fost apreciate, în context, rezultatele implementării programului Start Up Nation în județ, Constanța situându-se, ca regiune, pe locul 3 la nivel național, fapt care arată potențialul antreprenorial al zonei.

Discuțiile ministrului Laufer referitoare la dezvoltarea comunității de business din zonă au continuat la CN Administrația Porturilor Maritime Constanța, unde oficialii locali au fost încurajați să exploateze la maximum avantajele oferite de poziționarea portului la Marea Neagră, oportunitățile oferite de înfrățirea orașului cu Ningbo și proiectele de revitalizare a drumului mătăsii, din China, prin Georgia și intrarea pe piața europeană prin Constanța.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Ministrul Laufer a amintit liinile principale ale cooperării constante și concrete între Guvern și administrațiile locale pentru dezvoltarea și multiplicarea investițiilor străine, prezența unui număr important de afaceriști chinezi în Constanța certificând atractivitatea României, țara cu cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, ca destinație investițională de viitor. (Comunicat de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, 30.10.2017).


Mangalia News, 31.10.2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply