Polaris M Holding a ecologizat faleza „Trei papuci”, alaturi de elevii Centrului Scolar de Educatie Incluziva “Albatros”

0
1023

Vineri, 27 octombrie, incepand cu ora 11:00, Polaris M Holding, in parteneriat cu elevii Centrului Scolar pentru Educatie Incluziva „Albatros” Constanta, au ecologizat faleza „Trei papuci” din zona Faleza Nord. Suprafata ecologizata a fost cuprinsa intre Universitatea Spiru Haret si zona Casa Casatoriilor.

Acest tip de manifestare ecologica pe care compania Polaris M Holding o desfasoara de mai multe ori pe an si-a propus sa sensibilizeze cetatenii cu privire la gravitatea aruncarii deseurilor la intamplare pe spatiile publice. De asemenea, desfasurarea acestei actiuni de ecologizare alaturi de elevi a avut drept scop cultivarea unui comportament prietenos cu mediul inconjurator in randul tinerei generatii. Avand in vedere ca practica este baza formarii obiceiurilor bune, activitatea de colectare a deseurilor a fost un exercitiu util pentru ca acesti tineri sa adopte o atitudine poziva fata de mediul inconjurator.

Pe parcursul actiunii, elevii au fost ajutati si indrumati de echipa Polaris M Holding care le-a oferit manusi, saci si tricouri pentru ca activitatea sa se desfasoare in cele mai bune conditii. La finalul ecologizarii, sacii au fost colectati de o autogunoiera si transportati la statia de sortare in vederea reciclarii, unde deseurile au fost sortate pe categorii si culori.
Actiunea a facut parte din campania “Curatam Constanta Noastra”, al carei scop principal este de a responsabiliza cetatenii cu privire la mentinerea curateniei orasului. De asemenea, alegerea zonei a fost data de necesitatea protejarii unei zone de interes major din punct de vedere turistic si al protejarii mediului.

„Nevoia de a ne implica in problemele comunitatii in care ne desfasuram activitatea ne-a determinat sa demaram aceasta actiune de ecologizare in calitate de voluntari. Dupa cum am sustinut si in cadrul campaniei „Curatam Constanta Noastra”, unde suntem pusi zilnic fata in fata cu problema deseurilor aruncate la intamplare, ne este practic imposibil sa rezolvam aceasta situatie fara implicarea cetatenilor. Gasim zilnic cantitati foarte mari de deseuri in anumite zone, pe care le colectam, dar care, din pacate, a doua zi apar in aceleasi locuri. Nenumaratele campanii de ecologizare desfasurate de mai multe ori pe an nu schimba insa atitudine anumitor persoane. Aceasta problema isi va gasi solutia in momentul in care va exista colaborare intre compania de salubrizare, cetateni si institutiile statului”, au declarat reprezentantii companiei Polaris M Holding.


Mangalia News, Luni, 30 octombrie 2017.


Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply