Ce fac oamenii deștepți, în timp ce alții își pun copiii în fața smartphoanelor și a computerului

0
1265

Acest tip de activitate, cum spune școala, ajută la dezvoltarea capacității de a rezolva exerciții complicate, să structureze informația, să calculeze și, de asemenea, dezvoltă coordonarea.

Directorul tehnic al eBay și-a trimis copii într-o școală fără computere. La fel au procedat și angajații altor companii gigantice cum ar fi:  Google, Apple, Yahoo, Hewlett-Packard.

Iată ce fac oamenii deștepți, în timp ce restul lumii este prins de tablete, smarphoane și îi îndeamnă și pe copii să facă la fel.

Această școală se numește – Waldorf of the Peninsula. Ea are o imagine simplă și de modă veche – table cu cretă colorată, rafturi pentru cărți cu enciclopedii, bănci din lemn cu caiete și creioane. Pentru studiu sunt utilizate instrumente obișnuite, care nu au nicio legătură cu tehnologiile ultramoderne: pixuri, creioane, ace de cusut. Și niciun computer. Niciun ecran. Utilizarea lor este interzisă în clasă și nu se permite nici acasă.

Vă invităm să citiți continuarea pe eustiu.com

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mirela Ghinescu: Este descrisă scoala din vremea”ceaușista”. Am învățat in anii aceia atat de multe, incat sunt recunoscătoare ca m-am nascut si m-am dezvoltat din punct de vedere intelectual in perioada de”trista amintire”. Invățam de drag, respectam dascălii si le sorbeam cuvintele; atmosfera era destinsă, învățam “din clasă”, pentru că metoda era una foarte bună, atragând elevii si făcându-i să îndrăgească școala. Se făcea sport de calitate, desen, muzică, lucru manual, mergeam la cercuri de istorie, geografie, pictură (în afara orelor de școală) si încă ne rămânea timp să alergăm liberi pe afară, ore bune.

A fost o generație sanatoasă la trup si la suflet, una cu cunoștințe bine înrădăcinate, de la care oricine ar putea avea de învățat. Și, DA! Sunt nostalgica dupa acele vremuri in care pana si zăpada vacantelor de iarna avea povestea ei, cireșele de iunie erau asociate cu vacanța mare si cele 3 trimestre ale anului școlar nu păreau nimănui o corvoada. Astazi avem in scoli copii triști, abătuți, obosiți si prea devreme maturizați. Ceea ce părea a fi o schimbare in bine, s-a dovedit a fi o uriașa greseala. Ne vrem copiii inapoi, capabili sa ardă fiecare etapa firesc, sa aibă copilărie si sa fie fericiti! Fara atata presiune, cerințe absurde si competiție inutila. Lasati-le lor posibilitatea de a alege spre ce anume se vor îndrepta si credeți-ma, cand va spun ca nu veți regreta!


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply