Temperatura neobişnuit de ridicată a scos oamenii la plajă în costumul de baie pe malul Mării Negre, deşi e finalul lunii octombrie. Ce spun medicii

0
968

farmec.ro
carturesti.ro%20

Plajă în octombrie, pe plaja din Vama Veche. Foto: Sînziana Ionescu.

România s-a obişnuit cu temperaturi de vară în mijlocul toamnei, iar oameni îmbrăcaţi cu tricou nu mai sunt o imagine care surprinde. Dar la malul mării vremea îndeamnă la nebunii – şi aşa se întâmplă tot timpul anului. Dacă este bine sau nu să stăm la plajă în octombrie, ne spun medicii.

În zilele cu temperaturi care ajung uneori spre 27 grade Celsius, plaja este locul ideal pentru a te bucura de soarele călduţ care te învăluie ca o pătură moale, nu te arde agresiv ca în lunile iulie şi august.

Când afară sunt peste 20 grade Celsius, pe plajă hainele de toamnă dispar şi rămân ţinutele lejere. Tricouri, pantaloni bermude, tenişi – vestimentaţie uzuală în timpul verii. Cei mai îndrăzneţi renunţă şi la haine, şi la încălţări, pentru a mai prinde o sesiune de rumenit la soare.

Cei mai curajoşi se dezbracă în costume de baie şi se întind la soare, pe nisip. Cei mai rezistenţi încearcă marea cu degetul, la propriu, şi fac o baie în apa rece de 10 grade Celsius.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Irina este o constănţeancă pentru care plaja este o modalitate de călire a organismului. „Mă plimb în ritm alert şi alerg mereu pe malul mării, chiar şi pe frig. Am grijă să fiu îmbrăcată nu gros, ci potrivit. Nu stau tolănită pe nisip, am şi eu sensibilităţile mele, nici nu intru în apă în sezonul rece. Dar profit de aerosoli, de soare, de cea mai bună sală de fitness posibilă: plaja“, arată Irina, care a trecut de la o stare de sănătate precară la o formă fizică şi psihică foarte bună, practicând mişcarea în aer liber, cu alimentaţie fără excese, legume şi hidratare suficientă.

Citeste mai mult: adev.ro/oy45p1 Autor: Sînziana Ionescu.


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply