Atac furibund la adresa Poliţiei Locale. “Nişte paznici ne poartă uniformele!”

0
1461

Cuget Liber: Un poliţist din Constanţa pare să se bată de unul singur pentru a apăra imaginea Poliţiei Române şi a înlătura toate confuziile create între instituţia pe care o reprezintă şi Poliţia Locală. În acest sens, în luna mai, Dan Georgescu a depus o plângere penală, înaintată Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Poliţiei Române, în care acuză personalul Poliţiei Locale de comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune şi uzurpare de calităţi oficiale, în mod continuat şi în concurs real, beneficiind de circumstanţe agravante.

Poliţistul Dan Georgescu a fost chemat, recent, la sediul IGPR, pentru a da declaraţii cu privire la plângerea depusă în urmă cu şase luni. A plecat de acolo după ce a primit „misiunea” de a strânge cât mai mulţi martori care să facă declaraţii pentru a-i susţine cauza.

„Nu pot lupta singur cu impostorii conduşi politic“

Mai exact, are nevoie de mărturiile a cât mai multor persoane care au fost oprite de un poliţist local îmbrăcat asemănător sau identic cu un poliţist şi cărora le-au fost solicitate documente care nu au legătură cu atribuţiile localilor.

Un alt exemplu de persoane care pot depune mărturie este cel al şoferilor care au fost opriţi cu rampa luminoasă în trafic, pentru nepurtarea centurii de siguranţă, pentru că au vorbit la telefon, pentru folii fumurii, iar exemplele de acest gen pot continua.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„Nu e nevoie să vă deplasaţi din provincie în Bucureşti! Veţi fi audiaţi în localitatea dumneavoastră prin comisii rogatorii. Eu nu pot face mai mult şi nici nu pot lupta singur cu impostorii conduşi politic. Nu contează că sunteţi poliţişti, medici, mecanici, muncitori, profesori. Am nevoie de dumneavoastră. Se pare că la minister se doarme, nu interesează pe nimeni că nişte paznici au ajuns să poarte fără nicio ruşine elemente ale uniformei noastre sau că se recomandă ca fiind poliţişti rutieri în trafic şoferilor. Ştiu că cer mult, însă şi eu am făcut şi am riscat mult!”, precizează Dan Georgescu, membru al Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.

„Nu poţi crea uniforme identice pe competenţe diferite“

Paradoxal, deşi face parte din SNAP, poliţistul nu a primit niciun sprijin din partea sindicatului care se presupune că ar trebui să-l reprezinte. În afară de distribuirea articolelor sale, Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie nici măcar nu s-a sinchisit să-i ofere lui Dan Georgescu asistenţă juridică sau să ia o poziţie oficială în spaţiul public vizavi de demersul membrului lor de sindicat. Adrian Ioan Diugu, preşedintele SNAP, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima un punct de vedere. În schimb, au vorbit liderii altor sindicate.

Continuarea, în cugetliber.ro


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply