Sorin Mihai: ‘Dacă vrem ca Mangalia să arate la fel peste 2-3 ani, stăm să ne uităm în gura unor indivizi a căror ocupație principală este să stea pe Facebook și să abereze’

0
1383

Sorin Mihai: ”Că mediul online abundă de „fake news” este un fapt. Când aceste știri false apar din zona creditabilă, a unora care ocupă niște poziții publice, este îngrijorător. Să stai să descoși prostiile debitate de unii este pierdere de vreme, dar se întâmplă ca lumea neinformată să ia drept bune caraghioslâcurile.
Un individ care și-a făcut o Poiană a lui Iocan în care împroașcă tot ce îi trece prin minte, se întâmplă să fie și consilier local la Mangalia. Unii dintre colegi știu că nici măcar nu îl mai salut, pentru că îmi repugnă josnicia de care dă dovadă, pe care mi-a confirmat-o de prea multe ori. Nu știu dacă minte patologic sau dacă denaturează abil adevărul în scopuri strict politicianiste. Cert este că, cocoțat în postura unui Cațavencu modern care îi plânge țărișoarei sale de milă, minte de îngheață apele. Mi se pare igienic să nu îi menționez numele (am văzut că se plânge de aceasta) deoarece m-aș simți vinovat, căci aș contribui astfel la „menabitizarea” discursului public.
De aceea am aflat abia astăzi de ultima sa năstrușnicie. În general, nu bag în seamă (să se uite în gura lui cine o vrea), dar am primit câteva telefoane ale unor oameni îngrijorați de piatra aruncată de unul, pe care acum trebuie să o căutăm.
Ce s-a întâmplat: individul a solicitat, cu ceva timp în urmă, prezența protopopului la ședința comisiei noastre. Prima minciună a ipochimenului este că l-am pârât la protopop. Ori are probleme de memorie, ori omite să spună că a postat cu fudulie pe Facebook solicitarea sa scrisă. Protopopul a fost cel care m-a sunat văzând postarea și am discutat despre problema capelei. După ce am încheiat discuția, m-a sunat din nou să îmi spună că însuși individul în cauză l-a contactat ca să își ceară scuze, motivând că el, de fapt, cu mine are ce are. Să fie sănătos (îmi doresc din tot sufletul)! În ședința comisiei l-am întrebat pe consilierul „cu idei” dacă își menține solicitarea legată de prezența protopopului (primise aceleași lămuriri ca și mine), iar atunci a dat din colț în colț. Azi vine la comisie protopopul. Sunt curios ce va avea de spus consilierul local, dar deja știu că se va eschiva, căci răzgândacul nu este lipsit de instinct de conservare: aruncă minciunile, apoi se face că nu pricepe ce a făcut.
Situația de astăzi ar fi uluitoare, dacă n-ar intra într-un tipar comportamental în care l-am încadrat de mult timp pe ins. Pentru a argumenta cele spuse, voi face din nou conexiune cu alte mizerii aruncate în public (mă opresc doar la două):

1. Cu câteva zile în urmă abera despre un așa-zis lobby făcut de mine pentru mărirea prețului la gunoi. O fi vreun soi de analfabetism funcțional altoit cu tupeu ieșit din comun, însă cine citește postarea mea înțelege că explicam care sunt variantele pe care le aveam. Mai mult, deși nu îmi place să mă împopoțonez cu „mărețe realizări”, eu am fost cel care a discutat cu ceilalți colegi despre amânarea discuției despre acel HCL, iar cine privește înregistrarea sau discută cu alți consilieri locali se poate lămuri simplu. Individul ajunge la o contradicție logică ce mă pune pe gânduri: deși am blocat majorarea, fac lobby pentru aceasta. Deși mi-am asumat acest fapt, sunt obedient și inconștient (pentru că n-am votat-o?!?). Insul a făcut apoi parte dintr-o comisie care trebuia să poarte negocieri cu Polaris. Prima lui grijă a fost să iasă în public, să spună că legea ț-șpe, articolul x nu îi permite să poarte nicio negociere. Când nu muncești, trebuie să îți justifici, într-un fel, lenea.

2. Tot azi la comisie revine discuția despre locuințe de serviciu pentru cadre didactice și cadre medicale. Proiectul a fost blocat de același individ, care (culmea tupeului) mă acuza că tot eu l-am blocat. Acest proiect m-a lămurit că, între o discuție cu individul și a mă apuca să fac o ciorbă, a doua variantă are utilitate clară și scop precis. Prima este pierdere de vreme, căci va căuta nu numai să facă pe dos, dar te va minți în față, spunând că el a vorbit altceva. Întotdeauna pretextul lui este „ilegalitatea”. Pare, prin avântul pe care și-l ia de fiecare dată, că dă ora exactă în justiție ori în interpretarea legislației. Dar dovedește contrariul ultima ședință de consiliu local, în care s-a făcut de râs cu propunerea de comisie pentru împrumut, în care colegii săi de partid au intervenit spunând că este o prostie. Pentru cine nu are simțul ridicolului, lucrurile sunt simple: se scutură de praf și spune că a căzut pentru că așa a avut chef ori a simțit nevoia.

În paralel, trebuie să menționez altceva. Un fost coleg de cancelarie distribuia un articol al meu de anul trecut, când spuneam că nu accept să fiu marioneta cuiva și că vreau ca primarul și ceilalți consilieri locali să ne considere parteneri de dialog. Îl asigur pe domnul profesor că mă ghidez după aceleași principii, iar o dovadă o constituie însăși atitudinea mea față de proiectul Polaris (și mai pot enumera, la prima căutare în memorie: amânarea proiectului execuției bugetare, amânarea proiectului de înlocuire a colegei noastre, Sali, din consiliul local). Ceea ce este mai greu de făcut este îndepărtarea perdelei de fum creată de ipocriți și de mincinoși. Dacă vrem ca Mangalia să arate la fel peste 2-3 ani, stăm să ne uităm în gura unor indivizi a căror ocupație principală este să stea pe Facebook și să abereze. Una este să nu ne placă situația actuală, alta este să ne implicăm (faptic, că de chibiți și de postaci este plină Mangalia).

Update: consilierul cu pricina nu vine la ședința de astăzi. Spiritul de conservare…”

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Prof. Sorin Mihai, consilier local UNPR, președintele Comisiei Sociale, Sănatate, Culte și Invățământ.

UPDATE: Sorin Mihai – Am avut dreptate: cel care a solicitat prezența protopopului în ședința Comisiei sociale, sănătate, culte și învățământ nu a venit la ședință, pretextând că este plecat din localitate. Poate așa o fi, dar se naște o altă problemă: cel care ne acuză pe toți din comisie că nu avem activitate chiulește în mod repetat, nefiind prezent la ultimele două ședințe. Mai trebuie demonstrată ipocrizia individului?

La ședință a venit, în schimb, protopopul. Ceea ce ne-a prezentat voi preciza, cât se poate de obiectiv și de fidel, în următoarele rânduri (menționez că preotul mi-a oferit aceleași informații anterior, cu vreo lună sau două în urmă, când i le-a dat și consilierului mitoman sau uituc, în convorbirea telefonică de atunci). N.r. Continuarea, aici: sorinmihai.mangalia


N.red. Alte articole ce reflectă aspecte din activitatea de consilier local a domnului profesor Sorin Mihai, publicate pe parcursul ultimilor doi ani în cotidianul Mangalia News, puteți citi aici, sau la rubrica de profil ”Consilierii locali ÎN DIRECT”.


Mangalia News, Joi, 19 octombrie 2017. [“Consilierii locali ÎN DIRECT”].



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply