Caravana Teatrului la Mangalia – “Online, Shakespeare, online!”, luni, 16 octombrie, la Casa de Cultură

0
979

INTRAREA LIBERA!

Spectacolul de teatru “Online, Shakespeare, online!” se bazeaza pe un scenariu si o abordare care au adresabilitate directa catre generatia tanara. Pleacând de la povestea celor patru tineri din piesa lui William Shakespeare „Visul unei nopți de vară”, textul vorbeste despre evoluția tehnologiei și a informatizării în raport cu sentimentul iubirii la tinerii îndrăgostiți.

Patru adolescenți din contemporan, exponenți ai generației Y, ajung să-și piardă siguranța realității și a certitudinii imediate in detrimentul mirajului oferit de realitatea virtuala. Cei doi baieti si doua fete se depărtează de realitate, „furati” de magia online-ului, la fel cum Helena, Hermia, Demetrius și Lysander au cazut prada vrajilor irealului Puck. Tinerii, caracterizați printr-o diversitate dusa la extrem din punct de vedere rasial / etnic, se lasă din ce în ce mai ușor influentati și partizanați ca audiență de către stațiile TV, radio sau Internet, situatie care conduce la conflicte aprinse din cauza temei principale, iubirea.

Textul vorbește despre pierderea loialității față de idealuri, despre flexibilitatea aparenta a luarii deciziilor in functie de oferta agresiva si uneori coplesitoare oferita de mediul online, astfel încât conflictele sociale și ideologice ating de multe ori cote de paroxism. O poveste despre începuturile iubirii in lumea actuala, când totul se datorează impulsului de moment, o poveste despre raportul iubire reala versus iubire online, o analiză a adolescenței contemporane supusa transformărilor imediate ale tehnologiei, o poveste shakespeariană trăită în social-media printre click-uri, like-uri, share-uri, într-o epocă post-truth, aspecte care fac trimitere la latura psihologică și socială a textului.

Firul dramatic reprezintă o cercetare succintă a societății de astăzi, atât online, cât și offline, scotand in evidenta conflictele cauzate de antiteza dintre gandirea adolescentilor si cea a adultilor. Paralela dintre cele două lumi dă naștere la o radiografie cu iz shakespearian a transformării psihologice a societății din ultimii 25 de ani, din punct de vedere social, politic si cultural. Comedie (teatru).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Caravana Teatrului la Mangalia – “Online, Shakespeare, online!”, luni, 16 octombrie, ora 19:00, la Casa de Cultură din localitate.


Mangalia News, 13.10.2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply