Menabit Ozzy: Revin cu soluția care ar rezolva problema iluminatului public în Mangalia și stațiuni

0
1850

PROIECT PENTRU REZOLVAT BATJOCURA CU ILUMINATUL PUBLIC

Sistem de telegestiune a iluminatului public

Am să explic pe scurt: sistemul de telegestiune face parte din tehnologia Smart City, poate fi unul din punctele de îndeplinit pentru a participa în programul Comisiei Europene.
Mai întâi Mangalia are nevoie să capaciteze sistemul pe care il deține, dacă vrem să rezolvăm ceva urgent pentru acest sezon estival (cca 15% din iluminatul public este proprietatea municipiului, iar pentru restul există anexe la contractul cu ENEL, conform legii 230/2006 – asta susține ENEL la telefonul de sesizări – prin care municipalitatea este respobsabilă pentru iluminatul public).

Se montează o antenă. Aceasta transmite Punctelor de Aprindere când să se aprindă, cu control pe fiecare lampă. Când nu se aprinde una, apare o alarmare și nu e nevoie de sesizări. Se poate programa si intensitatea iluminării in funcție de ore, permite orice fel de programare, pe grupuri sau separat pe fiecare lampă. Identifică furtul de electricitate, prin diferențele de consum față de puterea lămpii.

Cel mai important: in situatia actuala, la stingerea lămpilor nu mai exista electricitate pe stâlp. Sistemul permite electricitate pe stâlp si după stingerea iluminatului public, astfel ca se pot monta camere video de supraveghere a orașului, se pot face conectări, afișaj digital, contorizare si afișaj pentru parcări cu locurile libere, spot Wi-Fi, etc.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Cost: cca 60.000 euro pentru tot orașul și stațiuni. Cam cât cheltuie primăria pe un studiu de fezabilitate. Nu are nevoie de studiu de fezabilitate pentru că este o achiziție, nu o investiție. Achiziție pe SEAP.

Menabit Ozzy, 06.10.2017.

Citiți și: Smart Lighting, pentru Smart City Brașov


Mangalia News, Vineri, 6 octombrie 2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply