Incognito, Pelikan Racing și SetSail – câștigătorii Campionatului Național de Yachting Offshore 2017

0
783

Sezonul regattelor la bărci mari s-a încheiat cu una dintre cele mai importante competiții ale sezonului: Campionatul Național de Yachting Offshore 2017, organizat în două etape de cluburile Black Sea Competition și Black Sea Magic, sub egida Federației Române de Yachting.

La capătul a nouă curse (opt inshore și una offshore), echipajul Incognito a devenit campion național la clasa ORC A, în timp ce la clasa ORC B, poziția supremă în clasament a fost adjudecată de echipajul Pelikan Racing. La clasa IRC 1, campion național în anul 2017 este echipajul SetSail.

Competiția a fost una acerbă, concurenții care au vizat podiumul regăsindu-se înaintea ultimelor curse la diferențe mici de punctaj, astfel încât campionii au fost deciși în ultima zi de cursă. În concurs au fost înscrise 16 ambarcațiuni la clasa ORC A, 10 la clasa ORC B și 10 la clasa IRC 1. Dintre cele patru zile de curse, ultimele două i-au pus în mare dificultate pe toți concurenții care au trebuit să dovedească abilități strategice și atenție mărită în fața unui vânt cu rotiri de până la 180 de grade și cu schimbări de intensitate majore.

Podiumul Campionatului Național de Yachting Offshore 2017 pentru cele trei clase de concurs este următorul:

Clasa ORC A

Locul I – Incognito

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Locul al II-lea – SetSail

Locul al III-lea – Simina.

Clasa ORC B

Locul I – Pelikan Racing

Locul al II-lea – Jackpot

Locul al III-lea – Adria.

Clasa IRC 1

Locul I – SetSail

Locul al II-lea – Incognito

Locul al III-lea – Flying Cloud.


 Mangalia News, 27.09.2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply