RODICA RODION, de la Arhitectură, la marea ei dragoste, MUZICA! Interviu în exclusivitate

0
2906

Rodica Radion: Sunt o călătoare prin această lume minunată, în care mi-a plăcut cel mai mult să cânt și să încânt oamenii…

Despre Rodica Rodion am încheiat articolul anterior așa: ”După această declarație, ”la cald”, postată imediat după festivitatea de premiere a Galei ”Zece oameni de valoare pentru Constanța”, editia 2017, vom reveni cu un interviu promis de Rodica Radion”. Promisiunea rămâne promisiune și, iată, astăzi publicăm un prim interviu cu artista Rodica Orion, laureată a Galei ”10 oameni de valoare pentru Constanța”, editia 2017, câștigătorea Premiului la categoria Muzică-Divertisment, cu cele mai multe voturi din partea publicului.

Mangalia News: Cine ești, Rodica Radion? De unde vii? Cum te simți la Mangalia? Dar la Constanța? Ce ai făcut în ultimii ani? Spectacole, turnee… Pe unde? Familia? Prieteni, prietene. Cum ai ajuns la ”10 oameni de valoare pentru Constanta?”

Rodica Radion: Sunt o călătoare prin această lume minunată, în care mi-a plăcut cel mai mult să cânt și să încânt oamenii… Pe lângă câteva meserii pe care le-am făcut în viața mea, una din ele este muzica. Sunt solistă de muzică ușoară, pop, etno-pop și rusească, ucraineană și sunt profesor de muzică.

Vin de pe meleagurile Basarabiei, țara cu cele mai dureroase, dar și frumoase, în același timp, povești… O țară în care am învățat să iubesc și să dăruiesc oamenilor tot ceea ce este mai bun. Călărașiul din Republica Moldova, aflat în inima Codrilor Moldovei, este localitatea în care mama mi-a dat viața și talentul pe care l-am adus până la Constanța.

Prima mea facultate a fost Arhitectura! Am făcut-o, pentru că ai mei nu au vrut să mă susțină să fac artă, dar eu nu m-am lăsat și am făcut și artă, pentru că, până la urmă, trebuie să facem ceea ce ne place! Am zis: Nici limbi străine, nici medicina, atunci arhitectura să fie. Eee, sunt multe de de povestit. 🙂

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

În Mangalia, mereu am găsit oameni foarte buni, cu suflet mare, care m-au îndrăgit și de aceea spun cu glas tare că mă simt minunat, de fiecare dată când vin aici.

Și la Constanța am destui oameni valoroși în jurul meu, care mă iubesc, care îmi apreciază munca depusă, felul meu de a fi: veselă, zâmbitoare, cu sufletul deschis, dar mai ales cu o energie de nedescris… Aș putea spune că mă simt minunat peste tot pe unde merg, oameni buni sunt mulți în lumea aceasta.

În ultimii ani, am mai făcut o facultate – “Pedagogia muzicală”, la Facultatea de Arte a Universității ”Ovidius” din Constanta, am mai imprimat câteva piese…, am preluat câteva cover-uri, am colaborat cu artiști ca Mihai Trăistariu. În prezent sunt la Master, la Arte Frumoase, tot la ”Ovidius”, Constanța, anul 2.

-Spectacole sunt destule, în țară și în Bulgaria, Republica Moldova, dar mai multe sunt acelea de caritate aici, în Dobrogea.

-Familia mea frumoasă este stabilita în Italia, vin în fiecare vară la mare, ne bucurăm mereu, împreună. Soțul este și el un călător al vieții, bineînțeles, în alt domeniu frumos. Mă bucur că este un om care mă înțelege, mă iubește și mă susține în tot ceea ce vreau să fac.

-Prieteni…, am muuulți prieteni! Prietene…, la fel: muuulte! 🙂 Principalul în viața mea este că eu, pe toți îi consider prieteni, restul nu contează. Dacă aș auzi că am dușmani, nu aș crede și nici nu vreau sș concep acest lucru. Eu iubesc oamenii și-i accept așa cum sunt ei.

-La ”10 oameni de valoare” am ajuns prin spectacolele de caritate de la Crucea Roșie, reprezentată prin Carmen Lungu, o prietenă dragă mie, un om cu suflet mare, o doamnă adevarată, iar aici aș adăuga mai multe nume…

MN: Mulțumiri, cui ai vrea să adresezi, Rodica? Ce proiecte pentru prezent și viitor ai, ce pasiuni?

Rodica Rodion: Mulțumiri speciale aduc tuturor celor care sunt alături de mine și celor care sunt departe, în același timp și, în special întregii echipe de la ”10 oameni de valoare”, dar mai ales celor care au avut inițiativa aceasta, de a putea să recunoaștem oamenii de valoare ai locului nostru, unde trăim zi cu zi.

Proiecte am multe, sper să-mi reușească. Unul se referă la colaborarea mea cu Mihai Trăistariu, vrem să scoatem o piesă nouă împreună, sau poate mai multe. Mai am o colaborare la Chișinău, dar sper să îmi ajungă timpul. Am învățat să le fac pe rând, ca să reușesc măcar una…🙂

Hobby…, Hobby…, Hobby… hmmm… Daca hobby înseamnă ceva ce este în afară de ceea ce profesezi, eu aș putea spune că fac chiar trei într-unul: Cânt, dansez, admir natura!

MN: Ești o artistă, în adevăratul sens al cuvântului! Sensibilă, admirabilă, minunată!

Rodica Rodion: Pasiunea mea tot către artă se îndreaptă. Da…, sunt foarte sensibilă câteodată și nu știu dacă e bine în ziua de azi, dar nu mă mai pot schimba, așa că rămân așa cum sunt. 🙂

MN: Rodica, primești provocarea noastră? Ai spus mai înainte că ai vrea să scrii o carte în care să cuprinzi toate gândurile, întâmplările și experiențele tale de viață. Uite ce îți propunem: Dacă vrei, vom publica în serial articole cu amintirile tale, care vor fi viitoare episoade din cartea la care lucrezi, pe Pagina de lectură a cotidianului Mangalia News.

Rodica Rodion: Sună frumos, incitant! Atunci, trebuie să purcedem la treabă!

MN: Bravo! De-abia așteptăm primele episoade, pentru că următoarele vor curge de la sine… 🙂 Și, iată-ne ajunși la finalul primului interviu acordat ziarului online Mangalia News. Te rugăm, Roddy, câteva gânduri pentru cititorii noștri.

Rodica Rodion: Toată admirația mea pentru întreaga echipă de la ziarul online Mangalia News, pentru că aveți grijă ca valorile României să fie văzute de toți ochii, din toate colțurile lumii, să fie văzute și părțile bune și frumoase ale acestei țări.

Mangalia News: Mulțumim tare frumos, Rodica. Să te inspire bunul Dumnezeu, să ne încânți pe mai departe cu vocea ta minunată! Doamne ajută să fim sănătoși și să fie bine, pentru noi și pentru toți cei dragi nouă. Multe succese în toate activitățile tale frumoase!


Vă invităm să citiți și: RODICA RODION, LAUREATĂ A CONCURSULUI ’10 OAMENI DE VALOARE PENTRU CONSTANȚA’! Foto/VIDEO


Mangalia News, Duminică, 24 septembrie 2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply