A murit Mircea Ionescu Quintus.
Seniorul liberal avea 100 de ani

0
937

Preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, a murit vineri, 15 septembrie, la vârsta de 100 de ani. Seniorul liberal a rămas implicat în viaţa partidului până la sfârşit. Era prezent la toate reuniunile importante şi avea mereu câte o vorbă de duh pentru mai tinerii săi colegi. Nici nu e de mirare, având în vedere că 80 de ani din viaţa sa de poveste au fost dedicaţi liberalismului. Mircea Ionescu Quintus va fi înmormântat, luni după-amiază, la Ploieşti. Urmăriți în Galeria media materiale video din arhivă.

Mircea Ionescu Quintus a fost decorat, în luna martie 2017, de preşedintele Klaus Iohannis la împlinirea vârstei de 100 de ani, iar în data de 15 mai, şeful statului a semnat decretul privind înaintarea în grad de general-maior (în retragere) – cu două stele a fostului preşedinte al PNL Mircea Ionescu-Quintus.

Mircea Ionescu Quintus a fost politicianul care a trăit în timpul lui Carol al II-lea, l-a cunoscut pe Ion Antonescu şi i-a preţuit pe Regina Maria şi Regele Ferdinand. A prins două războaie mondiale şi o Revoluţie şi este omul datorita căruia PNL există şi astăzi. […]

Articolul integral, pe stiri.tvr.ro (Foto credit: Jurnalul National).


 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply