OFICIAL: Mai multe locuinţe sociale din Mangalia au fost evacuate cu executor judecătoresc [FOTO/VIDEO]

0
1408

Mai multe familii din Mangalia, care locuiau în locuinţe sociale au fost evacuate în cursul zilei de vineri, 15 septembrie, în baza unor hotărâri judecătoreşti/titlu executoriu. Acţiunile de evacuare au fost conduse de către doamna executor judecătoresc, Sarkis Ionica, în prezenţa jandarmilor, Poliţiei Locale şi reprezentanţilor primăriei, conform prevederilor legale. Procedura de evacuare a vizat 15 familii, care în ultimii ani au acumulat datorii foarte mari la utilităţi şi chirie sau locuiau fără forme legale.

Astfel, 13 familii au fost evacuate din locuințele situate în zona “Barăci”, aflată la marginea cartierului de case din Mangalia. O familie a fost evacuată de la Căminul CP5 şi una dintr-un bloc ANL, situat pe strada Ion Budai Deleanu. Toţi cei evacuaţi au primit somaţii, în urmă cu aproximativ trei luni şi nu s-au opus procedurilor specifice de evacuare. În urma eliberării locuinţelor vizate, acestea au fost izolate, conform procedurilor legale, urmând a fi demolate de primărie. Unele dependinţe construite ilegal au fost demolate chiar în timpul acţiunii de evacuare de vineri, întrucât prezentau un risc avansat de degradare.

“Pe măsură ce vom câştiga în instanţă, acţiunile de evacuare vor continua, iar aceste barăci insalubre vor fi demolate. Toţi cei care locuiesc cu forme legale vor fi mutaţi, iar ceilalţi să se întoarcă de unde au venit la începutul anilor 2000”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian. Din cei aproximativ 180 de adulţi, care locuiesc în zona “Barăci”, doar 17 sunt angajaţi cu forme legale, alţi 28 fiind pensionari.

“O problemă şi mai mare o constituie privarea celor mici de o educaţie adecvată, întrucât mulţi dintre acei părinţi nu îşi duc copiii la grădiniţă sau la şcoală, chiar dacă noi facem eforturi pentru a le asigura transport şi masă caldă în fiecare zi”, a completat edilul Mangaliei.

În funcție de deciziile instanței, evacuările din această zonă au loc periodic şi vizează familiile, care locuiesc fără forme legale sau cele care acumulează datorii la plata utilităților și chiriilor şi refuză locurile de muncă puse la dispoziție de către autorități. Primăria Mangalia are în plan eliberarea și igienizarea respectivei zone, unde se intenționează construirea de locuințe sociale moderne, care să fie ocupate în mod legal de persoane care acceptă un loc de muncă şi sunt bun-platnici. Precizăm că, în cursul acestui an, numărul asistaţilor social din municipiul Mangalia s-a redus aproape de zero, după ce administraţia publică locală a făcut verificări riguroase referitor la persoanele care primesc ajutoare din banul public.

“La cantina socială, numărul celor care beneficiază de masă gratuită a fost diminuat drastic, ajungându-se la aproximativ 30 de persoane, din cei peste 400 care primeau masă caldă pe banii comunităţii, acum câţiva ani”, a conchis edilul Mangaliei.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

(Comunicat primit de la Biroul de presă al Primăriei Mangalia).


(Video: Mangalia.Tv).


Mangalia News, 15.09.2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply