CEA MAI MARE LUCRARE DE INFRASTRUCTURĂ DIN ROMÂNIA! UNDE SE DESCHID ȘANTIERELE PENTRU CONSOLIDAREA ȘI EXTINDEREA PLAJELOR, ETAPA A II-A

0
3528

farmec.ro
carturesti.ro%20

Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a analizat ieri documentația depusă de realizatorii studiului de fezabilitate ”Reducerea eroziunii costiere faza II (2014-2020)”, în vederea avizării amplasamentelor necesare organizărilor de șantier la cea mai mare lucrare de infrastructură din România ultimilor 27 de ani. Este vorba de etapa a doua de consolidare și extindere a plajelor de la Marea Neagră, cu un deviz de-a dreptul uriaș: un miliard de euro.

Studiul de fezabilitate pentru această lucrare impresionantă este realizat de asocierea Romair Consulting SRL România – Arcadis Nederland BV Olanda. Acesta se află pe ultima sa sută de metri, după ce ieri Administrația Biosferei Delta Dunării a emis un aviz favorabil, iar Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a luat în discuție memoriul pentru avizarea amplasamentelor ce vor fi ocupate cu amenajările de șantiere.

Din documentul publicat pe site-ul APM Constanța aflăm că viitoarea lucrare de mare anvergură prevede reabilitarea a 11 zone de plajă: 2 Mai, Zona Mangalia-Saturn, Zona Balta Mangalia – Venus-Cap Aurora, Jupiter-Neptun, Olimp, Costinești, Zona Eforie (cu Eforie Sud și Eforie Centru), Agigea, Zona Tomis-Cazino, Mamaia și Zona Stăvilare (Edilghiol și Periboina).

Zone precum Vama Veche, Tuzla, Năvodari, Corbu și Vadu nu sunt incluse în această etapă de lucrări. În toate aceste zone, studiul depus spre avizare prevede organizări de șantier, pe suprafețe de câte 1.500 mp, cu excepția zonelor 2 Mai – unde amenajarea va afecta 800 mp, Agigea – cu 375 mp și Zona Tomis Cazino – unde amenajarea de șantier va ocupa o suprafață de doar 300 de metri pătrați în parcarea exterioară a Portului. Amenajările de șantier vor fi, de principiu, clădiri de birouri, iar terenurile pe care le vor ocupa fac parte din domeniul public al statului, aflat în administrarea Apelor Române, respectiv al Administrației Biosferei Delta Dunării.

Mai mult, în Ordinea.ro, Sep 13, 2017. Un articol semnat de Maria Ionescu.


 

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply