FPTR: Statiunile de pe litoral ar trebui administrate de o companie public-privata non profit, pe modelul statiunilor franceze

0
1067

Pentru a putea fi exploatate eficient si pentru a se rezolva, in acelasi timp, si problema fortei de munca, statiunile de pe litoral ar trebui administrate pe modelul statiunii franceze, si anume de o companie non profit care sa aiba la baza un parteneriat public-privat, cred reprezentantii patronatelor din turismul romanesc. Acestia i-au prezentat ideea si ministrului Turismului, Mircea Dobre, cu care s-au intalnit la inceputul saptamanii pentru o analiza a acestui sezon estival.

“Toate statiunile turistice se pot autofinanta din taxele si impozitele pe care le plateste mediul privat”, a declarat Mohammad Murad, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR). El a afirmat ca in urma unor analize ample ale federatiei pe care o conduce referitor la problemele litoralului romanesc, a reiesit ca cea mai buna solutie pentru eficientizarea activitatilor este crearea unei companii public-private, non profit, care sa administreze statiunile, asa cum se intampla de multi ani, cu succes, in statiunile franceze.

O astfel de entitate ar putea stopa si criza fortei de munca cu care se confrunta turismul romanesc, in general si cel de litoral in mod special, caracterul sezonier al activitatii acestuia adancind aceasta criza.

De 10 ani de zile se fac proiecte pe fonduri europene si noi nu avem forta de munca. Problema nu sunt centrele de formare sau profesorii, problema o reprezinta oamenii, cei care muncesc, cei care vin sa se scolarize, pentru ei trebuie sa gasim o solutie financiara, declara dl. Dragos Raducan, prim Vicepresedine Executiv al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR).

Cum sa fie impartite plajele

Continuarea, pe hwall-street.ro, 06.09.2017.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply