MANGALIA STREET ART FESTIVAL! Cel mai renumit artist român de lucrări în 3D pe asfalt, CRISTIAN TRUCA, dorește să realizeze ACASĂ, un Festival International!

0
4466

farmec.ro
carturesti.ro%20
Mangalia News: Lansăm aici și susținem ideea unui Festival Internațional de lucrări în 3D pe asfalt, intitulat ”MANGALIA STREET ART FESTIVAL”, care s-ar putea organiza anul viitor în municipiul de la malul Mării Negre!
Cel mai renumit artist român de lucrări în 3D pe asfalt, dorește să realizeze ACASĂ, un Festival International!
Ne-a scris aseară artistul Cristian Trucă, originar din Mangalia, cu dorința mărturisită de a face ceva deosebit pentru orașul în care s-a născut. Iată rezumatul schimbului de mesaje: 
”Doresc să realizez la Mangalia un festival de desene din cretă pe asfalt, numai cu copii, pentru inceput, anul acesta, iar eu sa realizez un desen unic în 3D, dedicat Mangaliei. Îmi doresc să fac ceva frumos și la mine aici, acasă, pentru că, în toată Europa am pictat numai pentru străini, iar acum vreau să fac asta și acasă. Cunosc absolut orice în acest domeniu. Am colindat toată Europa, la diferite festivaluri de acest gen.
Festivalul pentru copiii Mangaliei ar fi o mare bucurie de a vedea copii talentați la desen și poate, de ce nu, noi talente care ar putea deveni cineva în această ramură a Artei grafice – Arta stradală.
Eu sunt numai pictor de stradă sau street artist, nu sunt organizator, de aceea cer sprijinul oficialilor locali și îmi doresc și câțiva modești sponsori, pentru a oferi câte un premiu copiilor care vor câștiga festivalul. Dacă vrea să se alăture si o cofetărie din Mangalia să le ofere și o prăjitură, ar fi minunat! Creta necesară, sper că am să o cumpăr eu, dacă nu găsesc pe cineva să ne ajute. 
Iar pentru Premiul întâi, pun la bătaie Medalia mea de aur pe care am câștigat-o în acest an la cel mai mare și vechi Festival de artă pe asfalt de la Grazie de Curtadone.
Acest festival de artă există de 45 de ani în Italia. 200 de artiști din lume vin și aduc un omagiu acestui festival prin opere de artă pe asfalt, printre care sunt și eu. De 8 ani mă duc mereu și reprezint România… Este ceva unic în viață, să vezi opere de artă atât de frumoase realizate pe asfalt, cu cretă, lucrări atât de ”perisabile”, totuși, care aproape că dispar după prima ploaie…”
”Ieri (30.08.2017, n.r.) am scris câteva rânduri pe care le-am lăsat la registratura Primăriei Mangalia, arătându-le intențiile mele despre care am vorbit mai înainte, iar doamna de acolo mi-a spus că o să mă sune, dacă se aprobă; nu mi-a dat o copie cu nr. de înregistrare. Festivalul doresc să îl fac săptămâna viitoare, sâmbătă sau duminică. (9 sau 10 septembrie, n.r.). UPDATE: Există o nouă propunere: 16 sau 17 septembrie, pentru că, luni, 11 sept. începe școala).
Pentru că acum nu am nici un sponsor, ca să pot invita artiști de renume, am propus anul acesta un festival al copiilor desenatori, iar la anul, dacă vom primi sprijin, putem organiza ”MANGALIA STREET ART FESTIVAL”, un Festival Internațional de lucrări în 3D pe asfalt, care să devină tradițional și la Mangalia, așa cum au italienii la Grazie de Curtadone și sârbii, la Sarajevo, după cum puteți vedea în fotografiile și clipul video din arhiva personală”.  

N.r: Cine se oferă să sprijine această frumoasă și originală inițiativă, ne poate scrie pe adresa de e-mail: [email protected]

Alte articole pe această temă:
Cristian Truca, cel mai reprezentativ artist român în lucrări 3D, în premieră la Sibiu
Street Art Festival. Desenele multicolore care trezesc la viaţă întreg Sibiul | foto video

Mangalia News, Joi, 31.08.2017.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply