Muzeul de Artă din Constanţa a deschis expoziția „Publius Ovidius Naso”, la Casa de Cultură din Mangalia [album FOTO]

0
885

Muzeul de Artă Constanța, în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici – Filiala Constanța, a deschis joi, 17 august 2017, la Casa de Cultură din Mangalia, expoziția „Publius Ovidius Naso (43 a.Ch. – 17 p.Ch.) la Pontul Euxin – Bimilenar”. Aceasta va sta la dispoziția publicului până la data de 6 septembrie 2017.

Acțiunea face parte din proiectul „Publius Ovidius Naso (43 a.Ch. – 17 p.Ch.) la Pontul Euxin – Bimilenar”, proiect finanțat de Primăria Municipiului Constanța prin programul proiecte culturale 2017 – Bimilenar Ovidius, care va fi implementat în perioada august – noiembrie 2017.

Evenimentul comemorează cei 2000 de ani de la moartea marelui poet latin, Publius Ovidius Naso, care a fost considerat, alături de Horațiu și de Virgiliu, unul dintre clasicii literaturii latine. Acesta s-a născut la Sulmona, în Italia şi a murit la Tomis, Constanţa de astăzi, din România, după un exil hotărât de împăratul Augustus, care a durat opt ani.

Expoziția reunește lucrări de grafică, inspirate din opera marelui poet latin, care sunt realizate de artişti din Italia, Grecia, Bulgaria şi România. Expun artiștii plastici Lino Alviani, Arturo Faiella și Yoselin Giovani din Italia; Alex Dimitriadis, Xenis Sachinis și Kostis Spanopoulos din Grecia; Peter Lazarov, Yavora Petrova și Bozhidar Tonev din Bulgaria, Loretta Băluţă, Marieta Besu, Aurel Bulacu, Zuzu Caratănase, Mircia Dumitrescu, Suzana Fântânariu, Emilia Kiss, Eugenia Leca Botezatu, Anna – Maria Orban, Lelia Rus Pîrvan, Matei Şerban Sandu și Atena Elena Simionescu din România.

Albumul FOTO integral, aici: facebook.com

Sursa: Muzeul de Artă Constanța.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, Joi, 17.08.2017.piese-auto-mangalia.roLeave a Reply