La multi ani, doamna Cara Veronica!
Secretul succesului, sau bucuria de a reuși în viață

0
3127

Dora Alina Romanescu: Portretul unui femei de afaceri de succes. Bucuria de a reuși…

„Sufletul îmi este împăcat și liniștit, ca un copil înțărcat la sânul mamei sale. Da, sufletul meu este în mine ca un copil în brațele mamei sale”. Ps.130,2

În fiecare clipă, viața reîncepe, își întinde brațele către cer. În fiecare clipă, o regăsim sub multiple forme. Viața se reinventează mereu și mereu, ca un miracol etern. Dacă ești capabil să asculți liniștit o melodie duioasă, dacă țipătul unui pescăruș te face să tresari, dacă poți să auzi murmurul calm al mării sau geamătul pădurii, înseamnă că poți percepe câteva din aceste miracole și atunci ești un om binecuvântat. Am fost creați pentru ca să ne trăim viața de pământeni, cu provocările, cu bucuriile, cu necazurile ei, cu toate cutumele ei. Mulți dintre pământeni și-au ales drept scop în viață de a-și ajuta necondiționat semenii, de a-i ocroti, de a le dărui cele mai alese sentimente din sufletul lor, de a-i iubi. Despre o astfel de persoană mi-am propus să scriu și s-o prezint cititorilor mei, să-i conturez personalitatea și frumusețea sufletească, pentru că este o învingătoare, pentru că a reușit în viață.

Povestea începe în urmă cu o jumătate de secol într-o localitate din zona Bacăului, unde a venit pe lume o minune de fetiță, care a primit numele de Veronica, aducând bucurie în familia cu multe neajunsuri, dar cu dragoste de Dumnezeu și cu respect pentru rânduielile vieții. Copila avea să fie cea de-a doua născută din cei unsprezece copii ai familiei, șase fete și cinci băieți.

Părinții Veronicăi doreau ca fiecare copil să aibă un rost bun în viață, să se împace bine între ei, să se sprijine unul pe altul și să rămână toți în satul natal să se ocupe cu agricultura și cu creșterea animalelor.

Veronica și frații ei nu s-au bucurat de farmecul și jocurile copilăriei pentru că trebuia să se crească unul pe altul și când erau deja mai mărișori munceau alături de părinții lor. Din toți cei unsprezece copii, Veronica avea o frumusețe care-ți mângâia sufletul, era sensibilă, dornică să învețe și să cunoască miracolele care o înconjurau la tot pasul. Alerga cu picioarele goale prin iarbă, asculta foșnetul pădurii, se bucura de adierea caldă a vântului, privea cerul țesându-și vise pentru drumul pe care-l va parcurge în viață. Și, cum fiecare pământean are cărarea vieții aleasă, hărăzită de Cel de Sus, și Veronica și-a urmat drumul ce i-a fost scris în Cartea Sfântă de către făcătorul cerului și al pământului. Ca să-și poată urma visul, copila a plecat de acasă de la paisprezece ani, ajutată de o rudă mai îndepărtată care i-a intuit dorința de a studia și a se forma ca om.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Urmează liceul la Constanța, apoi se înscrie la Facultatea de management, tot din orașul de la țărm de mare. Încă de când și-a luat singură viața în piept, Veronica a știut că doar prin muncă, seriozitate și statornicie poate să urce treptele dorințelor și a visurilor care să o ducă la reușită. Tânăra a avut întotdeauna curajul de a se depăși, de a  merge mai departe atunci când toți de lângă ea se așteptau ca să renunțe. Nu a lăsat pe nimeni, niciodată să o privească cu milă, ci a impus respect, prețuire și admirație. De multe ori i-a fost greu, dar nu s-a oprit din drum.

Veronica era tânără, frumoasă, cu o privire caldă, cu un zâmbet dulce care punea pe jar inimile tinerilor care-i veneau în preajmă. Muncea, dar încă nu-și făcuse apariția nici un Făt-Frumos care să-i facă sufletul să-i zâmbească. Își dorea cu ardoare să fie iubită. Acum, după mulți ani, Veronica, matură, înțeleaptă, trecută prin viață, zâmbește nostalgic, privind în urmă la anii când sufletul îi zburda nestingherit prin văzduh, căutând aripa protectoare a unui suflet dornic de o iubire frumoasă și tainică, devotată și sinceră, pe care o visează orice fată tânără.

Destinul i-a surâs fetei cu privirea precum smaraldul, piatra iubirii împlinite, și l-a întâlnit pe tânărul ofițer Gheorghiță Cara.

Povestea lor de iubire a început într-o zi de decembrie, în anul 1988 și dăinuie și astăzi. Dumnezeu i-a binecuvântat cu o fetiță superbă și un băiat minunat, care le-au întregit familia și le-a împlinit viața în calitate de părinți. Nu toate zilele din viața lor au fost însorite. Veronica și soțul ei au înfruntat furtuni năpraznice, au fost loviți de invidie, de minciuni, dar iubirea respectul și, mai ales, încrederea i-a unit și nu le-a zdruncinat sentimentele, ci le-au păstrat mereu iubirea caldă ca o dimineață înmiresmată de primăvară.

Veronica a avut mai multe joburi, muncea cu tragere de inimă, dar în subconștientul său simțea că încă nu face ceea ce îi place.  Și iată cum destinul țese drumuri pentru toți pământeni și le poartă pașii acolo unde au chemare și har.

Așa se face că, exact în anul în care venea pe lume într-un sat din Moldova fetița care a primit numele de Veronica, în anul 1967, doi frați și prietenul lor din Suedia pun bazele unei  companii producătoare de cosmetice, Oriflame. Nu o spun eu pentru prima dată, dar nimic pe lumea aceasta nu este întâmplător, Creatorul orânduiește tot ceea ce se petrece în infinitul nesfârșit al Universului.

Proiectul suedezilor vine ca o ploaie caldă cu petale de trandafiri și imediat pătrunde în toată Europa și apoi pe tot globul. În prezent compania Oriflame este prezentă în 61 de țări, are 7500 de angajați și o cifră de afaceri de 1,3 miliarde Euro anual, este o companie internațională de produse cosmetice care folosesc metoda vânzării directe.

Respectul pentru oameni și natură stă la baza principiilor de funcționare ale companiei și se reflectă în politicile sale sociale și de mediu.

În anul 1998, Cara Veronica face cunoștință cu planul de lucru Oriflame. I-a plăcut această afacere, pentru că poți câștiga bani încă din prima zi a activității în acest domeniu, iar cu ajutorul acestui concept special, cei care știu să muncească în echipă  pot  să-și îndeplinească visurile personale. Intrând în aceasta afacere, a știut că și-a găsit vocația, că și-a găsit drumul spre împlinirea visurilor și scopul care o va defini ca om în societate.

Veronica a muncit pe brânci, zi după zi, iar în opt luni a ajuns director de vânzări. Ca să cunoască afacerea în cele mai mici detalii, a urmat foarte multe cursuri menite să-i deschidă drumul spre marea familie Oriflame, spre omenie și în acelaşi timp spre succes.

Anul acesta, pe 20 august, împlinește 50 de ani de când a venit pe lume, dar adevărata sa viață începe de la vârsta de 34 de ani, când a cunoscut compania Oriflame. Simte că a crescut și s-a perfecționat odată cu această afacere.

Frumoasa doamnă Cara Veronica este astăzi o femeie de afaceri de succes. În orice împrejurare, afirmă cu zâmbetul pe buze că Oriflame a schimbat viețile oamenilor care au îmbrățișat această afacere și i-a schimbat și universul ei! Acum, Veronica Care este gold director în compania Oriflame, coordonează foarte multe echipe de directori la nivelul întregii țări.

Din copilăria tristă și cu multe neajunsuri în familia cu unsprezece copii a rămas pentru Veronica doar o lacrimă pe care a pus-o într-un pocal și l-a așezat într-un colțișor din biblioteca sufletului.

Afacerea cu produse Oriflame i-a deschis calea spre lumea selectă și educată din comunitatea noastră, din județ și din țară, promovând produsele a cunoscut oameni din toate categoriile sociale, a stat alături de personalități din cultură, cu statut social sau politic, a avut succese la nivel național și internațional. Veronica își dorește ca fiecare femeie, indiferent de vârsta pe care o are, să se simtă importantă, vrea ca femeile să zâmbească, să se simtă frumoase, să creadă în forța și puterea lor.

Odată cu trecerea anilor, când viața noastră nu mai este la fel de zbuciumată ca în anii copilăriei și ai tinereții, amintirile ne copleșesc, cele dragi și cele mai puțin dragi, plângem în sinea noastră după clipe frumoase pe care le-am fi putut trăi, dar nu am avut curajul, cerem iertare de la Dumnezeu pentru tot ceea ce am fi putut crea bun și frumos, dar nu am creat.

Visul tainic, ce s-a născut în sufletul fetiței cu ochii  de culoarea smaraldului care trăia într-un colțișor îndepărtat din ținutul Moldovei de a deveni „cineva” în viață, s-a transformat în surâsul cald al reușitei pe chipul și buzele femeii frumoase, care-și deschide cu generozitate sufletul și dăruiește iubire și respect semenilor, fără să aștepte ceva în schimb.

Veronica a primit de la Dumnezeu o viață minunată, captivantă, tumultoasă, interesantă, misterioasă, plină de neprevăzut și nu uită să-I mulțumească cu smerenie pentru aceste daruri fără preț.

În afacerea sa, Cara Veronica și-a folosit entuziasmul. Mentorii și prietenii adevărați i-au fost mereu alături. În sinea sa Veronica și-a spus tot timpul: „Eu sunt liderul”, mereu le-a arătat tuturor ce putere fenomenală are și nu a stat pe gânduri niciodată, când i s-a cerut să ofere din puterea și energia sa oamenilor din echipa pe care o coordonează.

Acum când merge pe un drum lin, își dă seama că a fi femeie de succes înseamnă a avea lângă tine oameni interesanți de la care poți învăța ceva, prieteni care să-ți îmbogățească spiritul, oameni care lasă în urma lor fapte de care să-și amintească cu plăcere cei cu care au colaborat.

Succesul acestei minunate doamne, frumoasă la chip și la suflet, nu ar fi însemnat nimic dacă nu ar fi avut și familia ei specială și unită, lângă ea.

Și cu ei a făcut o echipă pentru că așa s-a simțit mai puternică. Veronica își iubeşte familia, își respectă prietenii, rudele și oamenii cu care lucrează. Are o educație aleasă pe care singură s-a zbătut să și-o formeze, are suflet bun, este puternică precum o stâncă, este demnă și are o frumusețe sufletească pe care i-au apreciat-o cei pe care i-a ajutat, i-a susținut atunci când au solicitat-o.

În calitate de gold director, Cara Veronica și compania Oriflame a sponsorizat multe activități sociale din orașul nostru și din alte localități din țară.

Veronica iubește oamenii fără să pună condiții, a profitat de toate momentele frumoase  din viața sa, i-a iertat pe toți care au supărat-o și i-au spus vorbe amare, a respectat sentimentele celor din jurul ei, a căutat să vadă mereu frumusețea din sufletul oamenilor, s-a bucurat când și-a găsit fericirea în lucruri mici și neînsemnate. Încă din copilărie, s-a bucurat de frumusețea naturii, a alergat desculță prin ploaie, a învins tristețea, a râs cu poftă, a plâns de fericire, a fost mereu sinceră, a știut să-și asculte inima.

Vara își face simțită prezența peste ținutul binecuvântat al Dobrogei. Este însoțită de razele dogoritoare ale soarelui, de adierea răcoroasă a brizei marine, de alaiul florilor înmiresmate, de valsul alert al valurilor mării, de țipetele vesele ale pescărușilor.

În anotimpul fierbinte al verii, a venit pe lume femeia care știe să respecte și să prețuiască oamenii, știe să se bucure de frumusețile care-i mângâie ființa, poate să guste frumosul din tot ce o înconjoară.

Acum, când Cara Veronica își sărbătorește cincizeci de ani de viață și douăzeci de ani de muncă în compania Oriflame, gândul meu se îndreaptă spre acest spirit minunat și îi spun așa:

„Veronica! Ești o femeie frumoasă, caldă, iubitoare, puternică, ești o mamă și o  soție minunată, ești o femeie de afaceri de succes.

Așadar, cu drag și cu mare bucurie, te rog să-ți prinzi frumusețea anilor într-un imens buchet de trandafiri și să nu uiți să te bucuri în fiecare zi de soare, să nu uiți să dăruieși mereu, să nu uiți să-i mulțumești Domnului pentru tot ceea ce ai simțit bun și minunat în viața ta, să-I mulțumești pentru toate cadourile spirituale care ți-au îmbogățit ființa, să nu uiți să-I mulțumești Creatorului pentru iertarea prin care, dăruind-o de-a lungul vieții, ți-ai dobândit pacea sufletească, să nu uiți să fii fericită, să te bucuri pentru că ești sănătoasă, să nu uiți să dăruiești la fiecare pas o vorbă bună, un zâmbet cald și un strop de iubire.

Dumnezeu să te binecuvânteze cu sănătate, liniște sufletească, să te bucuri cât vei fi pământeană, de o adiere caldă de Iubire divină.

La mulți ani luminoși și fericiți, Veronica!

Îți urează cu prețuire și multă iubire,

Dora Alina Romanescu.


Redacția cotidianului online Mangalia News se alătură urărilor scriitoarei Dora Alina Romanescu și, cu prilejul ”semicentenarului” 🙂 îi dorim doamnei Cara Veronica:

Sănătate deplină, Ani mulți înainte și Fericire, alături de familia minunată de acasă și de marea familie Oriflame!


Pe dumneavoastră, stimați cititori, vă invităm să revedeți articolele: 

CARA VERONICA la GALA OAMENI DE VALOARE pentru CONSTANTA 2016 (VIDEO)

FOTO/VIDEO Impresii de la spectacolul Oriflame-Gala Frumoaselor Mangaliei

Poveste SIMONA & VERONICA. Concurs Oriflame: “Mamă și fiică, o legătură unică”

Alte articole despre Cara Veronica, aici: http://www.mangalianews.ro/?s=oriflame


Mangalia News, Vineri, 18.08.2017.



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply