Plajele de pe litoral, controlate de samsari. Hotelierii sunt revoltaţi

0
1260

farmec.ro
carturesti.ro%20

De ani de zile, hotelierii se plâng că plajele din dreptul hotelurilor lor sunt administrate de companii care nu au nicio legătură cu turismul şi că acest lucru nu face bine litoralului. Cu toate acestea, licitaţiile au fost câştigate în continuare de firme constituite cu câteva zile înainte de a depune ofertele, iar hotelierii au rămas cu ochii în soare. Autorităţile spun că de vină este legislaţia, care este învechită şi care nu este deloc favorabilă turismului.

„Problema plajelor este deja cronică, nu mai este acută. Nu e normal ca un hotel de trei, patru stele să nu aibă plajă şi o firmă care nu e în domeniu să primească plajă. Nu putem vorbi de investiţii de milioane de euro, dar să ne blocheze un HG. Trebuie să încercăm soluţii corecte, care sunt aplicate cu succes în Spania, Italia, Portugalia, unde hotelurile de cinci stele au dreptul la 15 metri de plajă de loc de cazare, iar cele de patru stele au 12 metri de plajă pentru fiecare loc de cazare. Preţul practicat astfel este preţul mediu pe ultimii zece ani, iar statul nu pierde nimic”, a propus preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, patronul lanţului hotelier Phoenicia. Supărarea hotelierilor este veche şi pentru că, în ciuda tuturor discuţiilor de până acum, nu s-au luat măsuri pentru a asigura plaje şi hotelurilor.

„În continuare se găsesc soluţii de către ABADL (n.r. Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral) pentru a nu încheia contracte pentru plaje cu reprezentanţii structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi le închiriem unor agenţi economici care nu au legătură cu turismul, aceştia reuşind să le reînchirieze la preţuri de două-trei ori mai mari”, a mai adăugat Mohammad Murad.

Nu vor mai fi prelungite contractele care expiră!

Continuarea, în cugetliber.ro, 08.08.2017.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply