La 23 August, pe partea cu marea. Cel puțin 75 de vile și pensiuni vor ”răsări” în lanul de secară

0
1071

Ordinea.ro: Mai multe persoane din zona de sud a litoralului s-au asociat pentru a cere introducerea în intravilan a unei sole de aproape șase hectare de teren din partea de sud a comunei 23 August, în apropiere de Olimp. Inițiativa aparține proprietarilor Stan Dobrescu, Liliana-Gabriela Bălan, Nicolae Zamfir, Vlad Marinescu, Laurențiu Gheorghe, Mihail Romeo Dobrescu, Romeo Serghei, Aurel Peleanu și Marius Cezar Zorlescu. Aceștia au depus în acest sens un memoriu la Agenția pentru Protecția Mediului din Constanța.

În momentul de față terenul situat pe partea cu marea, la est de DN 39, are destinație agricolă, fiind așadar liber de orice construcție. Cu toate acestea, anticipând viitoarea dezvoltare chiar înainte de schimbarea regimului de extravilan, Primăria 23 August a tras un racord de apă… în câmp, în lanul de secară! Profitând de oportunitate, proprietarii terenurilor întreprind în aceste zile demersuri pentru obținerea regimului de intravilan și zonificarea terenului pentru locuințe colective, pensiuni P+2 și gospodării agroturistice.

Viitoarele unități locative, turistice și agroturistice vor ocupa loturi cuprinse între 484 și 770 de metri pătrați. La un calcul grosso-modo, încap pe cele 6 hectare cel puțin 75 de imobile. Alimentarea cu apă este o chestiune rezolvabilă. Plecând de racordul deja existent, investitorii propun realizarea unei rețele independente. Însă cea mai mare problemă a zonei rămâne canalizarea. Investitorii speră să o rezolve cu fose septice din rășini poliesterice armate cu fibră de sticlă, cu un cubaj de 11 metri.

În sfârșit, în memoriul depus la APM, investitorii apreciază că inițiativa lor este în concordanță cu Planul de Urbanism General al comunei 23 August.

Continuarea, în ordinea.ro, 08.08.2017. Autor: Adrian Cârlescu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply