TOP 10 paradisuri europene. Plaje aproape de noi care au apă albastră și limpede ca în Maldive

0
1384

Atunci când visăm la o vacanță în paradis, mulți dintre noi ne gândim la plaje și insule din țări exotice. Maldive, insulele Thailandei, Filipinele, insulele Seychelles, Hawaii sau Bora Bora sunt cu adevărat magnifice, însă ele nu sunt singurele regiuni ale lumii unde putem găsi plaje cu nisip alb și apă turcoaz de cristal.

Din fericire, există astfel de plaje și în țări aflate mult mai aproape de noi.

Europa are câteva plaje superbe care au o apă la fel de frumoasă precum cea din insulele tropicale: albastră deschis, turcoaz sau azurie, limpede și curată.

Însă unele dintre ele nu sunt foarte populare printre turiști deoarece fie sunt destul de mici, fie sunt ascunse în golfulețe sau sunt mai greu accesibile.

Iată 10 plaje cu apă albastră de cristal pe care le puteți testa în viitoarea vacanță prin Europa:

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

1. Plaja Navagio, Insula Zakynthos, Grecia

Plaja Navagio de pe Insula Zakynthos, aflată în Marea Ionică, este faimoasă pentru vasul care a eșuat aici, însă cel mai fascinant aspect nu este epava, ci apa de un albastru deschis lăptos, care spală micul golf străjuit de pereți verticali de stâncă. Atunci când este soare, nuanța albastră a apei se reflectă în pereții albi ai stâncilor, care se colorează în albastru-turcoaz de sus până jos.

Deoarece plaja este înconjurată de stânci pe toate părțile, la plaja Navagio nu se poate ajunge decât venind pe mare. Pentru a o vizita, luați o excursie de o zi care vă va purta în turul insulei pe mare. În acest fel veți ajunge și la alte grote, peșteri și golfulețe cu o apă incredibil de limpede, unde veți vedea fundul mării chiar dacă vă aflați într-un loc unde adâncimea apei depășește 5-6 metri.

2. Plaja Myrtos, Kefalonia, Grecia.

Tot în Marea Ionică, dar mai la nord de Insula Zakynthos, se află Insula Kefalonia, cea mai mare dintre insulele ionice, cu o suprafață de 786 de km². În partea de nord a insulei se află plaja Myrtos, unde apa are o culoare albastră-turcoaz splendidă. Plaja Myrtos seamănă puțin cu Navagio: o fâșie lungă de nisip alb este străjuită pe-o parte de apa de cristal, iar înspre uscat de stânci. Spre deosebire de Zakynthos, pe plaja Myrtos se poate ajunge și pe uscat.

Foto: Marcus Ward (Flickr).

3. Plaja Porto Katsiki este și ea o minunăție alb-albastră. Se află tot în Marea Ionică, pe Insula Lefkada, Grecia.

Continuarea, pe greatnews.ro


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply