TURIST PRIN MANGALIA, la vreme de seară [II]. Farul ‘genovez’, digul, iluminatul public și entertainment-ul

0
4291
Așa era iluminat, odată, digul spre Far...

Turiștii îndrăgostiți de Mangalia, nostalgicii care vor să revadă și altfel decât în poze, seara, digul cel mare și Farul “genovez”, trebuie să se doteze cu lanternele oferite la vânzare de comercianții ambulanți aflați pe dig, care s-au orientat rapid, în funcție de necesități!

Bezna instalată este luminată din loc în loc de lampioanele lansate de turiști, iar spre far, stâlpii de curent se pare că funcționează numai ziua, ”în sistem WI-Fi”, după cum comentează cititorii pe marginea pozelor trimise, pentru că seara, nu este aprins niciun bec pe digul spre far!

(Poza de mai sus cu luminile de pe dig este doar o amintire).

Plângând cu lacrimi sărate ce se transformă în rugină, după spectacolele care umpleau seară de seară toate locurile din amfiteatrul aflat în portul turistic, bătrâna șalandă, nava care strălucea an de an sub luminile Festivalului Callatis, stă acum plată, goală-goluță și parcă se rușinează pentru că nu le oferă nimic, niciun refren muzical sau vreun moment de ”entertainment” turiștilor. Aceștia, plimbându-se pe dig, precis se întreabă ce s-o fi întâmplat cu ”Scoica de mare” de pe scena plutitoare, atât de cunoscută în țară și peste hotare, până prin anul 2013…

Festivalul ”Callatis”, ”Scoica plutitoare”. Altă amintire…

După ce traversezi mulțimea căreia i se oferă din belșug produse ”de sezon”: popcorn, înghețată pe băț, porumb fiert, tot felul de articole de plajă, baloane, ochelari de soare (!) și alte brizbrizuri, mergi cu grijă prin semiîntuneric, să nu te izbească vreo bicicletă sau karturile cu pedale, care nu au faruri sau sisteme de semnalizare, urci scările spre fostul President și o iei la stânga, însoțit de acordurile muzicale ce vin în surdină doar de pe terasa lui Luca, de jos, de lângă cascada în șase trepte, ce funcționează în mod miraculos…

Pe aleea neluminată, treci pe lângă Restaurantul Cazino și Monumentul Eroilor, tot în beznă și ele, și te apropii de Casa de cultură, în speranța vreunui spectacol sau a vreunei manifestări artistice estivale, măcar în weekend. Speranțe deșarte!

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Instituția este închisă, nu are niciun program de activitate afișat, iar reflectoarele care ar pune în valoare renumitul mozaic vertical, unic în Europa, sunt stinse și ele…

Chiar s-a tras cortina peste tot ceea ce era odată ”Capitala de vară a României”?

Mangalia – beznă, indolență, nepăsare, în plin sezon turistic?

Ce le oferă Mangalia oaspeților și locuitorilor ei, stimați responsabili vremelnici ai destinelor municipiului cu cele mai multe stațiuni turistice din România?

Consiliul Local, Primăria, Direcția de Cultură și Sport, ce răspunsuri au pe această temă? Măsuri? Termene? Responsabilități?

Adresa noastră de e-mail este aceeași: [email protected]


Vezi și articolele: TURIST PRIN MANGALIA, la vreme de seară… [Galerie FOTO]

MANGALIA, fosta „CAPITALĂ A DISTRACTIEI ESTIVALE”. Despre Festivalul CALLATIS

Ce evenimente a pregătit Primăria Mangalia pentru sezonul estival 2017


Mangalia News, Duminică, 23 iulie 2017.


TRIMITE-NE ȘTIREA TA:

[wpforms id=”87303″]



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply