Vacanta ruinata pentru turistii care au ales un hotel din sudul litoralului: “Arata a statiune parasita”. Ce vrea sa faca MT

0
2967

Nepasarea autoritatilor, care nu trebuie sa raspunda pentru nimic, ruineaza sute de concedii. Românii care isi petrec vacanta in sudul litoralului simt asta din plin.

Statiunile in paragina sunt pline de gropi si au plajele neingrijite. Din aceasta cauza, cine a avut bani sa se cazeze la 4 sau 5 stele prefera sa isi petreaca tot sejurul in hotel. Pe viitor, Ministerul Turismului vrea sa oblige primariile sa faca niste planuri urbanistice zonale.

Asezati comod pe sezlonguri, in fata piscinei, turistii asculta muzica live. La mica distanta, alti oaspeti iau pranzul pe acorduri fine de harpa. Atmosfera este reconfortanta cat ramai in incinta complexului. Cei care fac greseala sa arunce un ochi pe fereastra, se trezesc brusc la cruda realitate.

‘E lumea a 3-a. Daca iesim pe strada, avem grija unde calcam, sa nu ne sucim picioarele”, spune o turista.

“Cand am intrat in statiune, parea o statiune parasita, totul vechi, nerenovat, trotuare stricate. In schimb, in hotel e totul aranjat, e pus la punct”, spune alta turista.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Faptul ca autoritatile locale nu au tinut pasul cu investitiile se vede cu ochiul liber. Aproape lipita de peretii unui hotel, gasim o shaormerie si niste chioscuri pestrite unde se vand gogosi, mici si porumb fiert.

Statiunea pare ca s-a dezvoltat doar pe partea stanga, unde in ultimii ani au aparut hoteluri de 4 si 5 stele in care s-au investiti zeci de milioane de euro. Vizavi insa, peisajul este dezolant. Cladiri parasite, multe gunoaie si spatii verzi neingrijite

In plus, nu exista locuri de parcare, iar plajele sunt neingrijite.

Neidjan Abduraman, manager hotel Venus: ”Este o mare discrepanta intre ceea ce gasesti afara si ce gasesti in interior. Noi ne chinuim cu mari investitii sa atragem turistii, dar, din pacate, nu suntem ajutati. Nu ai unde sa iesi din hotel, nu ai pe unde sa te plimbi.”

Povestea se repeta in statiunea vecina, Saturn.

“Nu este ingrijita, trotuarul nu este facut, nu delimitezi trotuarul de drum. Masini, multe gunoaie. Imi pare foarte rau ca am venit. Plaja nu e curata…”, se plange o turista.

Abia de anul viitor Ministerul Turismului intentioneaza sa oblige primariile care se ocupa de statiunile de interes national sa faca in cel mult 12 luni Planurile Urbanistice Zonale. Astfel, toti proprietarii vor fi obligati sa isi puna la punct cladirile si sa amenajeze zone speciale pentru alimentatie care sa respecte anumite standarde.

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 20 Iulie 2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply