Politică ciudată la Mangalia! Un consilier PNL și-a dat demisia, însă fără să știe…

0
1573

farmec.ro
carturesti.ro%20

ORDINEA.RO: Ciudată este politica pentru cei care o privesc din afară. Noi, ca și spectatori, vedem altfel lucrurile decât cei direct implicați, care iau măsuri controversate și de multe ori de neînțeles. Observăm neregulile, ne deranjează extrem de tare, însă cei care au posibilitatea de a lua anumite măsuri nu ne întreabă dacă sunt bune sau rele.

În cursul zilei de ieri, la Mangalia a avut loc o ședință de consiliu de îndată, în care s-au votat toate proiectele care erau trecute pe ordinea de zi. Surpriza mare, pentru toți cei prezenți, a fost o demisie anunțată de către președintele de ședință. El a spus că d-na Sali Ghiulserin, care a candidat pe prima poziție a PNL Mangalia și a atras numeroase voturi, a decis să-și dea demisia fără multe explicații.

Numai că, potrivit afirmațiilor unor alți consilieri locali din partea PSD, ALDE și PMP, doamna consilier nu știa nimic despre demisia sa. Este cât se poate de bine știut faptul că, încă de la începutul mandatelor consilierilor, președintele PNL Mangalia, primarul Radu Cristian a luat demisii în alb. Din câte se pare, în cazul doamnei Sali a fost folosită această demisie.

În mod ciudat, o nouă ședință a Consiliului local Mangalia va avea loc miercurea viitoare, iar aceasta va fi una cât se poate de interesantă prin prisma proiectelor de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Primul punct vizează încetarea de drept a mandatului d-nei Sali Ghiulserin, iar cel de-al doilea se referă la numirea noului consilier local, Ioniță Dragoș Marian.

Iată ce scrie presa locală, respectiv ziarul Mangalia News: ”Conducerea locală a PNL a dat-o afară din CL pe dna Sali, deoarece a dovedit integritate și curaj. Nimeni nu a avut sânge în instalație să-i ia apărarea. Dată afară, chiar dacă ei o numesc „demisie”, deoarece primarul a activat demisia „in alb” pe care a pretins-o tuturor candidaților, cu ocazia candidaturii. O metodă totalitaristă”.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Am încercat să luăm legătura cu d-na consilier, care este profesor de matematică, dar nu ne-a răspuns la telefon. Însă apelul nostru a fost recepționat de alte persoane implicate politic. ”Și-a dat demisia în ședința de ieri. Nu știu multe detalii, așa că cel mai bine ar fi să luați legătura cu președintele PNL Mangalia.”, ne-a spus Neculai Tănasă, președintele PSD Mangalia.

L-am sunat pe primarul Radu Cristian, care este și președintele organizației Mangalia a PNL, dar a fost, de asemenea, inutil. Nici consilierul liberal Dumitru Filip nu a răspuns la telefon. Am reușit să vorbim cu Sorin Andrei, fost președinte al organizației locale a PNL Mangalia, care ne-a promis că va reveni cu un telefon deoarece este foarte prins. Nu a mai revenit, însă l-am sunat încă o dată și ne-a răspuns. Din păcate, nu ne-a dat cele mei așteptate vești: ”Nu știu nimic, deoarece a fost o ședință de îndată și nu am ajuns.”

Am vorbit însă cu consiliera PMP Elena-Alexandra Silistra, care participase la ședința minunată în care s-a anunțat faptul că d-na Sali a demisionat. ”Toți cei de la PNL au semnat, încă de la începutul mandatului, demisii în alb. Dacă nu fac ce li se spune, sunt dați afară”, ne-a spus Alexandra Silistra.

De aceeași părere este și consilierul ALDE, Leonard Tănase. El ne-a declarat că ”d-na Sali nu știa că și-a dat demisia. Noi am înțeles că au fost luate demisii în alb la începutul mandatului, iar acum sunt folosite.”

La această ședință au participat 16 consilieri locali. Au lipsit Sali Ghiulserin, demisionar, Bociog Dragoș și Sorin Andrei. (foto: Mangalia News).

sursa: ordinea.ro, 21.07.2017.


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply