„PE AICI NU SE TRECE!” Se împlinesc 100 de ani de la Războiul pentru Reîntregirea Neamului

0
917

farmec.ro
carturesti.ro%20

Lunile acestea se împlinesc o sută de ani de la Participarea României la Războiul pentru Reîntregirea Neamului.

Primăria Municipiului Mangalia, în parteneriat cu Subfiliala Mangalia a Asociaţiei Cultul Eroilor “Regina Maria” şi “Alianţa Demnităţii  Noastre”, organizează evenimentul închinat comemorării “Centenarului Participării României la Războiul pentru Reîntregirea Neamului (1916 – 1919)”, care va avea loc sâmbătă, 22 iulie 2017, ora 10.00, la “Clubul Nautic” Mangalia.

Evenimentul va cuprinde o sesiune de comunicări ştiinţifice suţinute de către autori din Mangalia şi Constanţa. În timpul comunicărilor ştiinţifice, participanţii la manifestare vor putea viziona un material în powerpoint despre “Monumente închinate Eroilor din vechea plasă a Mangaliei”.

Toţi cei prezenţi la eveniment vor primi cartea intitulată “Monumente închinate Eroilor Mangalieni”. Lunile iulie şi august, în urmă cu 100 de ani, au marcat vitejia fără seamăn a bravei armate române, pe aliniamentul Oituz-Mărăşti-Mărăşeşti, ordinul de luptă „PE AICI NU SE TRECE!” Pentru a marca cei o sută de ani de la marele eveniment istoric, o serie de activităţi similare vor avea loc în mai multe localităţi din judeţul Constanţa.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Mangalia News, 21.07.2017.



piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply