Primarii refuză cadastrul pe banii statului. Ilegalitățile ar fi scoase la iveală

0
997

farmec.ro
carturesti.ro%20

În pofida importanței cruciale pe care o are realizarea cadastrului integrat pentru proprietarii, vânzătorii sau cumpărătorii unui imobil, fie teren, fie casă, mai puțin de jumătate din primăriile din România sunt interesate să facă aceste operațiuni.

Primăriile primesc toți banii necesari operațiunilor de cadastru integrat însă în județe mari, precum Ilfov, Brașov sau Cluj, cu greu poate fi găsită vreo localitate care să ceară banii gratuiți de la buget. Primarii se tem că acest cadastru integrat va scoate la iveală operațiunile imobiliare efectuate mai puțin legal.

Operațiunile de realizare a cadastrului integrat la nivelul întregii țări se derulează greoi, pe fondul unui dezinteres total al majorității primăriilor din România față de această oportunitate. Aceasta în pofida faptului că, fără realizarea cadastrului integrat, nu se poate elibera autorizația de construire a unei case, a unui drum, a unei instalații de apă sau de electricitate.

Ordinul 700 al Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) din 2014 spune că orice documentație cadastrală, necesară pentru o carte funciară, pentru dosarul unei Autorizații de Construire (AC), nu se vizează de oficiile județene decât are în spate cadastru făcut în sistem integrat. Actualele lucrări de cadastru, realizate în vechiul sistem, trebuie refăcute în noul sistem. Tarifele nu sunt mici. Operațiunea de realizare a sistemului integrat de cadastru pentru un imobil scoate cu ușurință din buzunarul titularului peste 1.000 de lei.

Un cadastru lăsat la voia primarilor

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Citiți continuarea pe digi24.ro


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply