După ani de pierderi colosale,
coreenii vând șantierul naval de la Mangalia

0
2166

Cotidianul.ro: Compania coreeană Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering va vinde Șantierul Naval Mangalia constructorului naval olandez Damen, prezent în țara noastră la Galați, susține publicația Korea Economic Daily. Daewoo a început discuţiile privind vânzarea încă de anul trecut, ca parte a unui efort de a-şi restructura la nivel global activele comerciale.

„Negocierea preţului între Daewoo şi Damen s-a încheiat deja şi tot ceea ce a mai rămas e acceptul guvernului României”, potrivit unui oficial din industria constructoare de nave citat de publicaţia coreeană. Suma vehiculată pentru tranzacţie ar fi undeva între 40 şi 60 de milioane de euro. Întrucât constructorul de nave coreean a reușit să-și vândă activele la prețuri mai mari decât era de așteptat, compania se așteaptă să își îmbunătățească situația financiară mai devreme decât era programată. Până la sfârșitul primei jumătăți a acestui an, Daewoo Shipbuilding a recuperat 76,2% din cele 2,71 trilioane de woni pe care îi avea datorie (cca. 2 miliarde de euro).

Situaţia de la Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI) nu este una foarte bună, datoriile companiei fiind din ce în ce mai mari, iar pierderile rămân de ordinul milioanelor de lei. În ultimii cinci ani de exemplu, DMHI a cumulat pierderi totale de peste 2 miliarde de lei.

Lucrările au continuat pe şantierul naval, contractele existente sunt onorate de la Mangalia, iar guvernul coreean a decis, în cazul celor trei mari şantiere pe care le controlează, Samsung, Hyundai şi DSME, să continue sprijinul financiar. Însă, o condiţie impusă de băncile creditoare, care sunt şi acţionare la DSME, este să se aplice programul de restructurare, care va duce la micşorarea numărului de angajaţi în cursul anului 2017.

Continuarea, aici. 04.07.2017.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply