Sezonul estival 2017 are toate premisele să înregistreze un nou record de vânzări

0
1097

RADIO VACANTA: La succesul industriei ospitalităţii contribuie atât climatul extern, care îi face pe români să rămână în ţara lor, cât şi investiţiile de peste 100 de milioane de euro din ultimii ani, un pariu cu profitul pe care investitorii din turism sunt convinşi că îl vor câştiga.

Vânzările de vacanţe merg foarte bine, iar încasările vor fi mai mari cu până la 15%, apreciază Alin Burcea, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.

„Cu siguranță crește. Acum sunt și alte motive externe cum ar fi dorința de securitate a familiilor din România, care evident vor să meargă pe litoral. Pe noi nu ne interesează neapărat ca număr de persoane, ci ne interesează ca volum financiar. Iulie august nu prea mai poți să crești pentru că nu ai unde, atunci o eventuală creștere poate să fie doar în lunile mai iunie și septembrie, dar oricum, tendința este de creștere, va fi un an foarte bun“, afirmă președintele ANAT, Alin Burcea.

Şi vara aceasta sudul litoralului va atrage mai mulţi turişti, datorită investiţiilor în creşterea confortului, dar şi a preţurilor mai mici comparativ cu Mamaia, unde haosul urbanistic şi tarifele mari i-au împuţinat pe clienţi.

Nicolae Bucovală, investitor în turism şi deţinător de unităţi de cazare în Mamaia, dar şi în Eforie şi Jupiter.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

„În sudul litoralului investițiile s-au făcut cu cap, în sensul că nu s-a dat voie la construcții aglomerate, nu s-au așezat hoteluri în fața altor hoteluri, s-au respectat spațiile verzi conform normativelor europene. Sigur că apare o problemă în stațiunea Mamaia, unde am început să construim bloc peste bloc. Turiștii ne semnalează că nu mai au spațiu verde, nu mai au un parc, nu mai au nimic și în continuare se dau autorizații de construire. Nu știu unde vom ajunge. A apărut deja fenomenul de migrare a turiștilor care se băteau pe Mamaia, spre sudul litoralului“, susține Nicolae Bucovală.

Este unanim susținută ideea că administrația locală trebuie să colaboreze cu agenții economici pentru ca tabloul văzut de turiști să fie unul frumos, cu spații verzi îngrijite, fără câini maidanezi, cu lumină pe străzi și un mediu care să pună în valoare investiții de milioane de euro în hoteluri de trei și patru stele.

Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, Alin Burcea, s-a declarat impresionat de investițiile private făcute ca urmare a profiturilor de anul trecut, dar nemulțumit de implicarea administrației sau mai bine zis de lipsa acesteia.

„Se lucrează aproape peste tot, se construiește, s-a criticat anul trecut faptul că oamenii au bani. Asta este o primă concluzie. Doi, am fost neplăcut impresionat de ceea ce se întâmplă în zona Mangaliei, fânul nu este cosit, este dezordine și lucrurile nu arată bine, iar asta ține de primărie. Adică degeaba hotelierii investesc, își fac hoteluri, le extind, bagă bani, dacă arealul tot arată prost“, a conluzionat Alin Burcea.

Un material realizat de Monica CRUCEANU COMȘA, radiovacanta.ro, 03.07.2017.


TRIMITE STIREA TA!

[wpforms id=”87303″]



piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply