BREAKING NEWS! Se pare că Daewoo Shipbuilding este foarte aproape de finalizarea vânzării Șantierului Naval Mangalia către un constructor de nave olandez

1
7804

farmec.ro
carturesti.ro%20

După cum afirmă ‘The Korea Economic Daily‘, “Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering va vinde filiala sa Santierul Naval Mangalia din România unui constructor naval olandez. Întrucât constructorul de nave coreean a reușit să-și vândă activele la prețuri mai mari decât era de așteptat, compania se așteaptă să își îmbunătățească situația financiară mai devreme decât era programată. Până la sfârșitul primei jumătăți a acestui an, Daewoo Shipbuilding a recuperat 76,2% din cele 2,71 trilioane de woni pe care îi avea datorie (cca.2 miliarde de euro).

Potrivit surselor din industria navală, pe data de 30 iunie, Daewoo se afla în stadiul final al discuțiilor cu Damen Shipyards Group, cea mai mare companie navală din Olanda, pentru vânzarea Santierului Naval Mangalia (DMHI). Înființat în 1997 împreună cu guvernul român, șantierul naval este deținut de Daewoo și guvern într-un raport de 51:49 de procente. (n.r. Daewoo a pus la bătaie 53 milioane dolari, iar statul român, prin Șantierul Naval 2 Mai Mangalia, suma de 50,92 milioane dolari).

Șantierul naval, aflat la 45 de kilometri sud de Constanța, pe litoralul Mării Negre, a construit până în prezent 127 de petroliere si transcontainere, reparând, in plus, mai mult de 300 de nave.

Daewoo Shipbuilding a început discuțiile pentru a vinde Șantierul Naval Mangalia inca de anul trecut, ca parte a unui efort de restructurare a activelor sale comerciale la nivel mondial. Un oficial al industriei de construcții navale a comentat: “Negocierile de preț dintre Daewoo și Damen au fost deja finalizate, iar ceea ce a mai rămas este aprobarea guvernului român”. Odată ce afacerea se va incheia conform planului, Daewoo ar putea să obțină 50-80 de miliarde woni (38,25 – 61,2 milioane euro) din această tranzacție”.

ARTICOLUL ORIGINAL, aici: http://english.hankyung.com/business/2017/07/01/0735071/daewoo-shipbuilding-close-to-selling-romanias-mangalia-shipyard-to-dutch-shipbuilder (03.07.2017).

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply