Cum ajung elevii în clasa a VIII-a fără să ştie să scrie? Şcoli întregi cu zero promovabilitate la Evaluarea Naţională

0
966

CUGET LIBER: Sute de elevi din mediul rural nu au reuşit să ia la Evaluarea Naţională nici măcar nota 2 la limba română sau la matematică. Sunt şcoli întregi unde nu există niciun promovat sau şcoli unde au avut note peste 5 doar doi, trei candidaţi. 

Situaţia este dezastruoasă la sate unde, dincolo de faptul că şcolile au rămas goale şi nu mai au elevi, nici profesorii nu se înghesuie să predea acolo. Astfel, examenele naţionale devin singurele repere de unde se poate vedea eficienţa sistemului sau, mai bine spus, ineficienţa sistemului.

Astfel, la Colegiul Naţional „Kemal Ataturk” din Medgidia, din cinci candidaţi, doi nici măcar nu s-au prezentat, iar restul de trei au picat. La Colegiul Agricol Poarta Albă din 20 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională, numai şapte au luat medii peste 5. La Liceul Tehnologic Deleni din 16 candidaţi, patru au promovat, în schimb, la Liceul Tehnologic „Radu Prişcu” din Dobromir niciunul din cei 14 elevi nu a reuşit să ia note peste 5. Rezultatele foarte slabe sunt şi la Şcoala Gimnazială „Mircea Dragomirescu” din Medgidia, unde, din 23 de candidaţi au luat note peste 5 doar doi, dar şi la Şcoala nr. 1 Făurei, unde, din opt elevi, doi nu au catadicsit să vină la examen, iar restul au avut numai note de 1 şi 2. Nici Şcoala Gimnazială nr. 1 Chirnogeni nu stă mai bine, căci, au promovat doar trei candidaţi din 11 prezenţi.

Se poate şi mai bine!

Există însă şi şcoli unde, în ciuda numărului mic de elevi, rezultatele sunt chiar bune. Astfel, la Liceul Cobadin, din 56 de absolvenţi de clasa a VIII-a, 35 au avut medii peste 5, la Liceul Tehnologic „Jean Dinu” Adamclisi, din 19 elevi, opt au promovat, iar, la Liceul Tehnologic Ciobanu, din 19 elevi, 11 au promovat, iar un candidat a avut media 9,10. Rezultate notabile au fost şi la Şcoala Gimnazială nr. 1 Biruinţa, unde, din şapte candidaţi doar unul a picat, dar şi la Şcoala Gimnazială „A. Ghencea” din Săcele, cu 19 absolvenţi, din care 12 promovaţi, sau la Şcoala nr. 1 Dunăreni, unde au luat medii peste 5 nouă elevi din 11 absolvenţi de clasa a VIII-a.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

O problemă complexă, rezolvată cu… analize

Continuarea, in cugetliber.ro


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply