Emoţii pentru primarul Cristian Radu? S-au strâns 2.500 de semnături pentru demiterea sa din funcţie

0
1304

farmec.ro
carturesti.ro%20

CUGET LIBER: Aşa cum şi-a obişnuit cetăţenii de ani de zile, oraşul Mangalia este, din nou în centrul atenţiei, după ce mai mulţi locuitori s-au mobilizat şi au început să strângă semnături pentru organizarea unui referendum ce vizează demiterea primarului Cristian Radu. Liberalii nu au stat prea mult pe gânduri şi în momentul în care au văzut că oamenii vin să semneze pentru demiterea edilului au luat imediat atitudine.

„De mai bine de cinci ani, liniştea municipiului Mangalia este perturbată sistematic de un fost primar, care încearcă disperat să evadeze din cimitirul dinozaurilor politici, refuzând să priceapă că electoratul l-a respins categoric, la fiecare din ultimele trei scrutinuri locale şi nu numai. După ce, timp de 12 ani, şi-a împărţit, lui şi acoliţilor săi, zeci de hectare de teren pe malul mării, în Curtea Spitalului şi Pădurea Comorova, acum vrea din nou să blocheze oraşul, prin provocarea unei crize politice fără precedent în Mangalia, singurii care vor avea de suferit urmând să fie cetăţenii oraşului. În fruntea unei oaste politice de strânsură, cu ramificaţii transpartinice chiar şi în Consiliul Local, fostul primar (actual latifundiar), care a lăsat oraşul în frig, pune la cale organizarea unui referendum local, un demers politic abject, pe care-l ascunde în spatele titulaturii de iniţiativă cetăţenească”, au transmis reprezentanţii PNL Mangalia, filială care este condusă chiar de primarul Cristian Radu.

Acuzaţiile liberalilor conduşi de Cristian Radu lasă de înţeles că este vorba despre fostul primar Zanfir Iorguş, însă iniţiatorul acţiunii de strângere de semnături pentru organizarea Referendumului spune că acesta nu are nicio legătură.

Contactat telefonic, Nicolae Moroianu a declarat că iniţiativa cetăţenească îi aparţine, iar Zanfir Iorguş nu are nicio legătură cu acţiunea.

„Cu toate că sunt consilier local din partea ALDE, am iniţiat acest demers ca şi cetăţean al oraşului Mangalia. Acest demers nu are nicio legătură cu fostul primar Iorguş. El nu este implicat. Incompetenţa şi reaua credinţă cu care este administrat oraşul nostru au întrecut orice limită. Faptul că oraşul nostru devine pe zi ce trece mai gri, mai posomorât mai trist şi mai sărac, faptul ca trăim în mizerie şi în beznă, că sportul şi cultura au fost efectiv distruse, că străzile sunt pline de gropi mai mult ca niciodată, faptul ca nu mai sunt flori în oraş şi că ne-au năpădit buruienile, şobolanii şi şerpii, faptul că a fost luată speranţa şi dorinţa copiilor noştri de a se realiza în oraşul Mangalia şi de a rămâne alături de noi, să-i putem vedea construindu-şi un viitor, toate aceste fapte sunt cele care au umplut paharul nemulţumirilor. Am iniţiat acest demers iar, pe parcurs, mi s-au alăturat şi alţi locuitori care sunt nemulţumiţi de stadiul în care a ajuns să arate Mangalia. Am spus de la început că nu doresc să politizez acţiunea. Văd că domnul primar tocmai asta face, transmite comunicate în numele PNL”, a declarat Nicolae Moroianu.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Revenind la referendum, la acest moment, există un sediu chiar lângă Primăria Mangalia unde locuitorii pot merge să semneze dacă sunt de acord cu organizarea unei consultări publice în vederea demiterii primarului Cristian Radu.

„La o săptămână de la începerea acţiunii, s-au strâns 2.500 de semnături din cele 8.724 necesare. De săptămâna viitoare vom amplasa şi unele corturi unde oamenii nemulţumiţi pot veni ca să semneze. Am observat că oamenii s-au mobilizat, ceea ce dovedeşte că demersul nu este în zadar, ci va fi un demers victorios”, a mai spus Nicolae Moroianu.

Pe de altă parte, el a explicat că, potrivit legii, referendumul va fi valabil dacă la acesta participă cel puţin 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente şi va fi validat dacă opţiunile valabil exprimate reprezintă cel puţin 25% din cei înscrişi pe listele electorale permanente.

„În Mangalia, pe listele electorale permanente, sunt înscrişi 34.895 de alegători. Asta înseamnă că ar trebui strânse 8.724 de semnături pentru a iniţia Referendumul, adică 25%. Pentru a fi valid trebuie să se prezinte la vot 10.469 de locuitori ai Mangaliei, dintre care 8.724 să voteze pentru demiterea primarului”, a mai spus Nicolae Moroianu.

Mai mult, în cugetliber.ro, 24.06.2017. Un articol semnat de Carmen Mocanu.


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply