Victor Ponta, primele declaraţii după numirea ca Secretar general al Guvernului

0
971

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, a declarat, în această seară, că nu se aștepta să fie numit în această funcție, ea nefiind pe lista sa de dorințe, dar a precizat că, după ce a discutat cu premierul Sorin Grindeanu, a acceptat.

“Sorin Grindeanu mi-a propus, ieri, să vin în echipa domniei sale în această perioadă cu totul şi cu totul anormală. Am spus imediat da pentru că eu cred că merită sprijin pentru lucrurile corecte pe care vrea să le facă. Funcţia nu era chiar pe lista mea în carieră, dar nu e loc de orgolii, ci trebuie să asigurăm funcţionarea guvernului pentru binele tuturor cetăţenilor. Guvernul nu a fost şi nu va fi al unui partid, ci al României Nu se poate închide pe perioada unei crize politice, trebuie să funcţioneze, iar eu pe Sorin Grindeanu îl voi sprijini din această funcţie în mod temporar.

Persoana care a făcut propunerea a contat foarte mult. Îl cunosc pe Grindeanu, e un om serios, i s-a dat funcţia de prim ministru. Am văzut un prim ministru hotărât şi cu idei bune pentru România şi PSD, dacă PSD vrea să mai aibă viitor. Sunt dispus să-l ajut cu experienţa pe care o am”.

“Obiectivele sunt să ţinem pe linia de plutire activitatea guvernamentală torpilată de o decizie greşită luată de dl. Dragnea. Nu este uşoară poziţia actuală, dar cunosc destul de bine administraţia centrală ca să pot să ajut. Perioada depinde de deciziile politice. Dacă moţiunea de cenzură nu va întruni numărul necesar de voturi este vorba de o activitate pe termen mai lung, în care primul ministru va încerca să aibă o majoritate şi un guvern funcţional, aşa cum a reuşit Tăriceanu în 2007-2008. Dacă moţiunea totuşi trece, domnul Grindeanu trebuie să asigure funcţionarea până la numirea unui nou prim ministru de către Parlament.

Continuarea, în CugetLiber.ro, 16.06.2017.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply