Bogdan Bola, consilier județean PNL: Mulțumesc celor de la Neptun TV care au solicitat un punct de vedere în ceea ce privește Casa Tineretului din Mangalia [VIDEO]

0
1167
SAMSUNG

farmec.ro
carturesti.ro%20

Bogdan Bola, consilier județean PNL: Mi se pare absolut aberant ca într-o Casă a Tineretului să se desfășoare activități care presupun jocuri de noroc, așa cum s-a dorit la Mangalia de către reprezentanții Fundației Județene pentru Tineret Constanța. Mulțumesc celor de la Neptun TV care au solicitat un punct de vedere în ceea ce privește această problemă, atât mie cât și colegului meu Lucian Nichita și au realizat acest reportaj. Nu înțeleg reacția domnului Prefect, care pe de o parte spune că s-a întâlnit cu reprezentanții Fundației dar nu are nicio autoritate asupra lor, însă în același timp, amână de două luni de zile sa desemneze un reprezentant în Comisia de supraveghere, evaluare și control a Fundației, așa cum am solicitat, în baza legii, în repetate rânduri.

Vă reamintesc că activitatea acestei fundații de utilitate publică nu a fost niciodată controlată de vreo instituție a statului, profitând de lipsa unor norme de aplicare a legii. Nici Primăria Municipiului Mangalia, nici Consiliul Județean Constanța nu are autoritatea de a le indica ce au și ce nu au voie să facă, iar reprezentanții Fundației refuză în continuare să coopereze cu autoritățile în interesul cetățenilor Mangaliei, în pofida numeroaselor adrese pe care le-am înaintat. Mai mult decât atât, în loc ca activitățile care se desfășoară in Casa Tineretului să aibe legătura cu dezvoltarea și integrarea tinerilor în societate, reprezentanții FJT închiriază spațiile pentru cabinete notariale, școli de șoferi și acum… săli de jocuri de noroc.

În final, vă precizez că așteptăm în continuare numirea reprezentantului Instituției Prefectului în Comisia de supraveghere, evaluare și control a Fundației, moment în care vom demara procedurile legale și vom notifica reprezentanții fundației să se prezinte în fața noastră cu documentația necesară.

ReporterNTV.ro: Centrul pentru Tineret din Mangalia s-ar putea transforma în sală de păcănele – VIDEO

Centrul pentru Tineret din Mangalia ar fi trebuit să găzduiască piese de teatru, concerte și alte evenimente culturale. El pare, însă, că nici nu există în municipiu.

Zvonul că pariurile ar putea înlocui evenimentele culturale a apărut după ce un tânăr mangaliot a postat pe internet un anunț de angajare însoțit de o fotografie a Centrului pentru Tineret. Această instituție de cultură din Mangalia se află din anii 90 în administrarea Fundației Județene pentru Tineret Constanța, care ar dispune și de un SRL prin intermediul căruia sunt închiriate sălile din clădire. În ultimii 20 de ani, nimeni din administrația locală nu a putut  verifica, însă, activitatea ONG-ului.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Posibilitatea ca sălile Centrului pentru Tineret din Mangalia să găzduiască aparate de jocuri electronice și pariori înrăiți a provocat stupoare și indignare. Consilierul județean Bogdan Bola, dar și mai mulți consilieri locali din Mangalia au făcut demersuri la Prefectura Constanța pentru ca acest Centru de Tineret să nu devină sală de jocuri.

Locuitorii din Mangalia nu pot să conceapă că Centrul pentru Tineret ar putea fi ocupat de o sală de jocuri de noroc.

Reporterii Neptun TV au încercat să discute cu reprezentanții Fundației Județene pentru Tineret Constanța, cea care administrează Centrul pentru Tineret,  însă la numărul de telefon existent pe site nu a răspuns nimeni până la această oră.

(Neptun TV, 14.06.2017).


 


piese-auto-mangalia.ro

farmec.ro


Leave a Reply