Menabit Ozzy: AL CUI ESTE REFERENDUMUL?

0
1602

Menabit Ozzy: ”Consider că cetățenii Mangaliei au dreptul să decidă demiterea unui primar care și-a încălcat promisiunile electorale și ne-a adus municipiul în starea deplorabilă în care se află astăzi. Nu este o acțiune politică, ci una cetățenească.
Referendumul nu poate fi decât al cetățenilor!

Cei care au interese personale să nu fie demis primarul lansează zvonul că în spatele acestui demers democratic se află Zanfir Iorguș, pentru a îngrijora cetățenii cu ideea că sunt folosiți în interes personal al cuiva, ori al unui grup de persoane.
Nu am să accept niciodată acest lucru: ca cetățenii Mangaliei să fie folosiți pentru avantajul politic al unor individuali; încrederea cetățenilor nu se înșeală, ci trebuie câștigată.

Nu am nicio înțelegere cu domnul Zanfir Iorguș. De altfel, politic, sunt consilier local din partea PSD.

Nu fac opoziție persoanei Radu Cristian, ci îl consider pe actualul primar al Mangaliei în opoziție față de cetățenii municipiului nostru, pentru modul cum a sabotat turismul si economia Mangaliei, fiind vinovat pentru dezastrul administrativ cu care suntem contemporani.

În discuțiile noastre, atât eu, cât și ceilalți consilieri locali, cei care sprijinim campania de strângere de semnături pentru referendum, am stabilit că o facem în slujba cetățenilor nemulțumiți. Oricare membru de partid sau oricare persoană politică care intenționează să își asume acest demers cetățenesc – altfel decât în calitate de simplu cetățean – va denatura civismul acestei acțiuni.

Publicitate https://www.mangalianews.ro/

Invit cetățenii care vor să se implice la instituirea unui comandament pentru strângerea de semnături, indiferent de culoarea lor politică sau dacă sunt apolitici, într-un front comun pentru a stopa distrugerea Mangaliei. Vor fi instruiți pentru respectarea legislației. Un astfel de demers democratic are succes daca este bine organizat și dacă se face în conformitate cu legea. De asemenea trebuie să fim uniți în același scop cel puțin 25% din cetățenii Mangaliei cu drept de vot.
Iar partidele să se abțină de la comunicate privind referendumul.

Îi urez domnului Zanfir Iorguș sănătate și să-și trăiască liniștit senioratul. Nu-i poate îngrădi nimeni dreptul de cetățean al Mangaliei și nu-l poate împiedica nimeni să semneze pentru demiterea primarului actual, la fel ca oricare dintre cetățeni. Asigur pe cei care își imaginează că aș face parte din combinații politice nefirești, pe cei cărora a început să le tremure cuvântul, să nu-mi mai asocieze activitatea de cetățean al Mangaliei cu alte persoane “politice” sau cu alte partide decât PSD, al cărui membru sunt.
Politic, sunt în opoziție cu primarul PNL.

Dar înainte de toate, sunt “mangaliot”.
Campania cu strângerea de semnături pentru demiterea primarului este un demers cetățenesc. Pe linia mea organizez în calitate de cetățean îngrijorat pentru starea deplorabilă în care a fost adusă Mangalia.

Nu vă faceți griji, de listele strânse de mine nu se va folosi nimeni. Listele mele vor sta la mine până la final.

Nu există un termen limită de strângere a semnăturilor, se depun după ce se strâng. Numărul mare de semnături reprezintă vocea locuitorilor Mangaliei, care trebuie să se facă auzită de către prefect și autoritățile statului. Comandamentul va fi organizat conform necesităților ca acest demers să aibă succes, cu parteneri cunoscători ai sistemului juridic, cu logistică de centralizare a datelor și cu persoane instruite legal să gestioneze date cu caracter personal. Pentru o mai mare confidențialitate, cei 3 autorizați să gestioneze si sa verifice computerizat datele nu sunt din Mangalia, dar participă prin voluntariat.

Referendumul pentru încetarea mandatului primarului se organizează ca urmare a cererii adresate în acest sens prefectului de către locuitorii comunei, orașului sau municipiului, în cazul în care acesta a nesocotit interesele generale ale colectivității locale sau nu și-a exercitat atribuțiile care îi revin.

Motivele legale vor fi bine întemeiate de către juriștii voluntari și vor fi publice. Motivele cetățenilor care semnează sunt: neîndeplinirea promisiunilor electorale, neîndeplinirea atribuțiilor de primar, nepunerea în aplicare a unui HCL inițiat de către cetățeni și aprobat în ședința consiliului local în 04.04.2026, când au fost alocate bugete pentru asfaltări și plombări a străzilor din Mangalia, etc., în general motive care au nemulțumit cetățenii care doresc să semneze demiterea primarului și vor fi incluse în motivarea către prefect.

Vom folosi logistica permisă de lege, pentru informarea cetățenilor privind acest demers democratic și pentru a oferi posibilitatea ca cererea către prefect pentru inițierea unui referendum de demitere a primarului să fie la îndemână pentru cei care doresc să semneze.

Dumnezeu să ne ajute pe toți! Dar trebuie să ne ajutăm și între noi”. (12.06.2017).


 


piese-auto-mangalia.ro

lensa.ro


Leave a Reply